|

Çankaya'yı Başbakan'a sorun

Ankara
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:22 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Çankaya'yı Başbakan'a sorun
Çankaya'yı Başbakan'a sorun

23 Nisan törenleri kapsamında devlet erkânının koltuklarını emanet ettiği çocuklar izleyenlere renkli görüntüler yaşattı. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakanlık koltuğuna, Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Göker İnan oturdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile gelen çocukları kabul etti. Çocuklarla tek tek ilgilenen Erdoğan, onların bayramlarını kutladı. Başbakanlık koltuğuna oturan 3. sınıf öğrencisi Göker İnan, Başbakan Erdoğan'a kendisine bu fırsatı verdiği için teşekkür etti.

'TAŞI GEDİĞİNE KOYDU'

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnan, 'Köşk seçimleri yaklaşıyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili düşünceniz nedir. Aday olmayı düşünür müsünüz ya da gönlünüzden geçen aday var mı?' sorusuna 'Ben kalkınca bunu gerçek Başbakan'a sorsanız daha iyi olur' yanıtını verdi. Erdoğan, bu cevap üzerine, 'Düşündü ama sonunda taşı gediğine koydu' dedi. '2007 yılında burada yine bir 23 Nisan'da o zaman da cumhurbaşkanlığı adaylığınız konuşulmuştu. Son fotoğraf olur mu demiştik. Olmadı. Bu son fotoğraf olur mu' sorusuna karşılık Erdoğan, 'Ben başbakan değilim şu anda buyurun' cevabını verdi.

'TWITTER KULLANMAM'

'Twitter kullanıyor musunuz?' sorusu üzerine Göker İnan, 'Biliyorum ama kullanmıyorum. Ailem de izin vermiyor zaten, 'daha küçüksün' diyorlar' dedi. Erdoğan ise 'Benden bir alkış bekliyor musunuz' diyerek, İnan'ın yanıtını alkışladı. 'Başkanlık tartışmaları var, siz olmak ister misiniz?' sorusuna da İnan, 'Olmak istemem hayatımdan memnunum' karşılığını verdi.

Seçilme yaşı 18 olmalı

Başbakanlık'ta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile gelen çocukları kabul eden Başbakan Erdoğan, buradaki konuşmasında, seçilme yaşını 18'e indirmeyi arzuladıklarını dile getirdi. '23 Nisan 1920'de açılan Birinci Meclis adeta bir çocuk kadar saf, temiz kalpli, pırıl pırıldı' diyen Erdoğan, TBMM'nin Türkiye'nin kalbi olduğunu belirterek, 18 yaşından büyüklerin sandıkta oy vererek Meclis'deki vekillerini belirlediğini ancak 18-25 yaş arasının seçilme hakkı olmadığını hatırlattı. Göreve geldiklerinde seçilme yaşının 30 olduğunu bunu 25'e indirdiklerini dile getiren Erdoğan, 'Temennim odur ki inşallah bunu 18 yaşa indirmek. Çünkü Tayyip Erdoğan olarak seçilme yaşının 18 olması benim hedefimdir' diye konuştu. Erdoğan, '18 ifadesi garipsenmesin. Şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkeleri gözden geçirdiğinizde birçok ülkede 18 yaşın seçme ve seçilme yaşı olduğunu görürsünüz' değerlendirmesinde bulundu.

Topraktan ağaçlardan kopmayın

Makamında kabul ettiği çocuklara seslenen Başbakan Erdoğan, 'Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız, Türkiye'nin geleceği de o kadar iyi olur' dedi. Çocuklara 'internet ve bilgisayarın esiri olmamalarını' tavsiye eden Erdoğan, şunları söyledi: 'Tam tersine onlar sizin esiriniz olsun. Onlar size hükmetmesin, sizler onlara hükmedin, güneşten, topraktan, ağaçlardan, parklardan, sokaklardan asla kopmayın. Bugünleri bir daha bulamazsınız. Onun için gerektiğinde çamurun, çimenin içinde yuvarlanın. Bilgisayar oyunlarından ziyade birbirinizle etkileşim halinde olduğunuz gerçek oyunları tercih edin. Ben de çocukluğuma tekrar dönmek istiyorum ama bu mümkün değil. Torunlarımla çimenlerin üzerinde oynuyorum. Bu hafta oynadım. O an çok güzel, ama şu anda onlar benden daha güçlü. Bunu görüyorum.'


10 yıl önce