|

CHP ile aynı safta yer aldık

Partisinden ihracı istenen DYP'li Kandoğan, tabandan büyük destek geldiğini belirterek, “CHP ile aynı safa düşmeyi nasıl izah edeceğiz, diye soruyorlar” dedi

Abdülkadir Selvi
00:00 - 30/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:21 - 30/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP ile aynı safta yer aldık
CHP ile aynı safta yer aldık

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis Genel Kurulu'na girdiği gerekçesiyle ihraç talebiyle disipline sevk edilen DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, “Ben Demokrat misyona uygun olarak hareket ettim. Merak ediyorum bana ne soracaklar? Demokrat misyona yakışır bir şekilde davrandığım için DYP'den ihraç mı edecekler” diye sordu.

Meclis'e girmekten dolayı en ufak bir pişmanlık duymadığını, bilakis DYP misyonuna uygun olarak hareket ettiğini belirten Kandoğan, “Türkiye'nin dört bir köşesinden partililerimiz arıyor, il başkanlarımız arıyor, binlerce faks, telefon alıyorum. Telefonlarda ağlayanlar var. Telefonlarda, 'bu tavrınızla demokrasi tarihine geçtiniz, DYP demokrasi mücadelesinde yara almıştır' diyorlar. CHP ile aynı safa düştük bunu halka nasıl anlatacağız, Biz 46 Demokratı'yız, ne yaptık da CHP ile aynı safa düştük' diye, Genel Merkez'in tavrına tepki gösteriyorlar” diye konuştu.

Genelkurmay'ın açıklamasını, “Demokrasiye müdahale” olarak nitelendiren Kandoğan, “O gün DYP ve ANAP Meclis'te olsa ve o noktada dik dursalardı, Genelkurmay böyle bir açıklama yapar mıydı?” diye sordu.

TUVALETE GİDİYORUM DEDİĞİM YALAN

Cumhurbaşkanlığı oylaması için Meclis'te bulunmak gerektiği fikrini başından beri savunduğunu kaydeden Kandoğan, “Tuvalete gidiyorum diye genel başkanın yanından ayrıldığım yalan. Bir genel başkana yakışmaz” dedi.

Meclis'e girip demokrasinin yanında yer almayı başından beri savunduğunu anlatan Kandoğan, “Meclis'e gitmeden önce kendisiyle beraber, benim odamda oturduk. 25 dakika konuştuk. Ben Meclis'e gireceğimi söyledim” diye konuştu.



17 yıl önce