|

CHP'den akılalmaz Mavi Marmara açıklaması

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Brookings Enstitüsü'nde 'CHP'nin Türkiye Vizyonu' başlıklı konferansta konuştu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada 'CHP iktidar olsaydı, Mavi Marmara yaşanmazdı' açıklaması yaptı.

yenisafak.com.tr-murat palavar
00:00 - 3/12/2013 Salı
Güncelleme: 01:10 - 4/12/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'den akılalmaz Mavi Marmara açıklaması
CHP'den akılalmaz Mavi Marmara açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Washington temasları kapsamında, düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde 'CHP'nin Türkiye Vizyonu' başlıklı konferansta konuştu. Partisinin Türkiye vizyonunu 'güçlü demokrasi, güçlü ekonomi ve sorumlu dış politika' olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, güçlü demokrasi için güçler ayrılığının önemine dikkati çekti.

İSRAİL'LE FARKLI YAKLAŞIRDIK AÇIKLAMASI

İsrail ile ilişkilerde iktidara göre farklı yaklaştıklarına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara kanlı baskınında ölen Türkleri hiçe sayarak olayı 'İsrail'in iç işlerine karışmak' cümleleri ile olayı yorumlamayı tercih etti. İşte Kılıçdaroğlu'nun akılalmaz o cümleleri:

'Biz İsrail'in iç işlerine müdahale etmek, İsrail ile ilişkileri bozmak, İsrail ile diplomatik bir çatışma süreci yaşamak istemiyoruz'

BİZİM İKTİDAR DA BU OLMAZDI

Mavi Marmara olayına değinen Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidarda olmuş olması halinde böyle bir olayın yaşanmamış olacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu "CHP iktidar olsaydı, Mavi Marmara yaşanmazdı" cümlelerini kurdu.

Kılıçdaroğlu, İran konusunda, Ortadoğu'da herhangi bir ülkenin nükleer silaha sahip olması istemediklerini dile getirerek, ABD ile İran arasındaki ılımlı mesajları son derece önemsediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, Tahran yönetiminin nükleer programına ilişkin Cenevre'de atılan adımların da önemli olduğunu vurguladı.

1915 yılı olaylarına yönelik soru üzerine Kılıçdaroğlu, o dönemde ciddi, dramatik olaylar yaşandığını ama konunun tarihçiler tarafından objektif değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, 'Türkiye bu konuda çok önemli bir adım attı, arşivlerini açtı. Ermenistan'ın da arşivlerini açması lazım. Arşivler açılırsa olayı daha sağlıklı tahlil etme imkânı olacaktır' diye konuştu.


10 yıl önce