|

CHP'li Sirmen yargılanacak

Yargıtay 5. Ağır Ceza Dairesi, kamuoyunda Yuvacık Barajı davası olarak bilinen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2006/382 esas sayılı beraat kararını bozdu.

Cihan
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 15:37 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li Sirmen yargılanacak
CHP'li Sirmen yargılanacak

Kararın bozulmasının ardından CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ve aralarında işadamlarının da bulunduğu toplam 13 kişi "Devlet alımına fesat karştırma" suçundan tekrar hakim karşısına çıkacak.


Yargıtay 5. Ceza Dairesi, beraat kararını bugün iki gerekçe ile bozdu. Gerekçelerden biri; dayanak gösterilen bilirkişi raporunu hazırlayan bilirkişi kurulunun yasaya uygun olarak atanmadığı, diğerinin ise beraat kararına dayanarak teşkil eden raporu hazırlayan heyetin usulsüz bir şekilde atanması olarak gösterildi. Usulsüz bir şekilde atanan heyetin hazırladığı rapora göre karar verilemeyeceği belirtilirken, hazırlanan bilirkişi raporunun içeriğinin de yetersiz olduğu tespit edildi.


Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden Yuvacık Barajı, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in İzmit Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde yapılmıştı. Baraj, ihaleye fesat karıştırılarak değerinin 10 katına mal edildiği gerekçesiyle dava konusu olmuştu. 7. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Sefa Sirmen, İzmit Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadri Veziroğlu, Mehmet Bülent Özgün, Mehmet Aydın Karaöz, Osman Emed, Ata Murat Kkudat, Mehmet Yavuz Arınsoy, Bahaettin Gülgör, İdris Yamantürk, Erol Üçer, Esma Serhat Güray, Hüsamettin Oral ve Hasan Emre hakkında 7,5'er yıl hapis cezası vermişti. Davalıların temyize gitmesi üzerine aynı mahkemeden bu kez beraat çıkmıştı. Yargıtay'ın beraat kararını bozması ile 13 kişi tekrar yargılanacak



15 yıl önce