|

CHP'li Tekin: Vali'yi kınıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu bir grup CHP'li, dün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu eleştiren Tekin, "Devlet adına görev yapan valinin 'marjinal grup' ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum." dedi.

Cihan
00:00 - 2/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:26 - 2/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li Tekin: Vali'yi kınıyorum
CHP'li Tekin: Vali'yi kınıyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve bir grup CHP'li Beşaktaş'ta açıklama yaparak 1 Mayıs'ta yaşananları kınadı. Hükümetin ve İstanbul Valiliği'nin eleştirildiği açıklamada, özellikle CHP'li gruba yapılan saldırının yersiz olduğu belirtildi.

Biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Gürsel Tekin, Vali Mutlu'nun kendisini aramadığına vurgu yaparak, "Valiyi İstanbullulara havale ediyorum." dedi. Vali Mutlu'nun olay çıkaranlar için kullandığı 'marjinal grup' ifadesine dikkat çeken Tekin, "Devlet adına görev yapan valinin marjinal grup ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum. Vali 76 milyon insanın valisidir." ifadelerini kullandı.

Beşik'ta toplanarak ilçe binasına yürümek istediklerini, bu bilgiyi emniyet güçlerine iletmelerine rağmen müdahale ile karşılaştıklarını anlatan Tekin, "Mobese kayıtları kanıt, basın mensupları tanıktır. Sadece bir dakika yürümeden üzerimize saldırdılar." şeklinde konuştu.

İşçilere yapılan müdahalenin barış ve demokrasi söylemleri ile örtüşmediğini savunan Tekin, "Bu otoriter yapıyı yıkmak için her türlü bedeli ödemeye hazırız." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

İstanbul İl Başkanı Salıcı da "Tüm dünyaya rezil olduk. İktidarın görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktır. Dün vatandaşın anayasal hakları gasp edildi." diye konuştu.


11 yıl önce