|

CHP'nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu olsun!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan aday olmasını istedi.

Aa
00:00 - 25/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 09:51 - 25/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP'nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu olsun!
CHP'nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu olsun!

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği ''Yerel Yönetimler'' konulu Danışma Kurulu toplantısında konuşan Bağış, AK Parti iktidarının Türkiye'yi dünyanın 26'ıncı en büyük ekonomisi olarak devraldığını ve 16'ıncı en büyük ekonomi yaptığını söyledi. 

Türkiye'de 90 yılda 60 hükümetin iş başına geldiğini belirten Bağış, bir hükümetin ortalama 1.5 yıl görevde kaldığını söyledi. 

Bağış, istikrarsızlığın bürokratik bir oligarşi ortaya çıkardığına dikkati çekerek, ''Siyasetçi süresi, vizyonu, istikrarı dar olunca, yetkiyi üniformalı ve üniformasız bürokratlara kaptırmış. Onlar da millete zulüm olarak dönmüş'' diye konuştu. 

İstikrarın güvence altına alınmasının sistem meselesi olduğunu anlatan Bağış, ''Sorun bugünkü anayasanın bizi adeta mıknatıs gibi geriye çeken sistemidir. Çare nedir? Arkadaşlar, çare başkanlık sistemidir'' dedi. 

Başkanlık sisteminin millete iyi anlatılması gerektiğini aktaran Bağış, bu sistemin muhalefet partilerinin iddia ettiği gibi dikta getirmeyeceğini ifade etti.  

Sistemin iktidar boşluğundan doğan diktayı engelleyeceğine vurgu yapan Bağış, ''Başkanlık sistemini iyi kurgularsanız; yasama, yürütme, yargı arasındaki denetleme mekanizmalarını iyi kurarsanız, bu ülkeyi uçuracak olan sistemdir'' ifadesini kullandı. 

İstanbul'da Kılıçdaroğlu aday olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'da yerel seçimler yaklaşırken ''AK Parti ile CHP arasındaki farkın yüzde 4'e düştüğü'' yönündeki açıklamalarını eleştiren Bağış, ''Herhalde MHP'yle karıştırıyor. Ya da Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhuriyet Hayal Partisi haline dönüştüğüne hep beraber şahitlik ediyoruz'' dedi. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak adının geçmesini de değerlendiren Bağış, ''Bir takım derin güçler sayın Kılıçdaroğlu'nu çok kötü bir tuzağa getirdiler. Sarıgül, kırmızıgül derken bir anda köşeye sıkıştı. Şimdi Sarıgül'ü partiye alsa, koltuk gidecek; almasa, karşısında bir tane kahraman belirecek. Allah kolaylık versin'' diye konuştu. 

Bağış, Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, ''Sayın Kılıçdaroğlu, yüreğin yetiyorsa gel yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına sen aday ol. En azından koltuğu kurtarırsın. Ama AK Parti en az yüzde 60'la İstanbul'u alır, bundan da şüphen olmasın'' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye açısından tarihi nitelikte olduğuna dikkat çeken Bağış, ''Türkiye'de millet ilk defa kendi liderini kendi seçecek. Cumhuriyet tarihinde, cumhurbaşkanlarını ya meclis seçti ya da birileri gelip darbeyle o koltuğu gasp etti'' dedi. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in de katıldığı toplantıda, HAS Parti'den AK Parti'ye geçen partililere rozetleri takıldı. 


11 yıl önce