|

CHP'nin oyları AK Parti'ye gidiyor

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, 1999''da Kenya''da yakalandıktan sonra İmralı Adası''nda ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, "Hükümet Öcalan ile pazarlıkta geriye düşecektir. Çünkü Öcalan 7 cumhurbaşkanı, 10 başbakan eskitti." dedi. Türker, CHP grubundan 12 -13 kişinin anayasa değişikliğinde AK Parti'ye oy vereceğini de iddia etti.

Cihan
00:00 - 13/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:30 - 13/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP'nin oyları AK Parti'ye gidiyor
CHP'nin oyları AK Parti'ye gidiyor

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türkerr, partisinin Bursa il başkanlığı genel kuruluna katıldı. Partili kalabalık grup tarafından karşılanan DSP Genel Başkanı Masum Türker, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türker şunları kaydetti: ''Hükümetin başbakanı, bir devleti yöneten iktidar, terörden dolayı içerde yatan Abdullah Öcalan ile pazarlıkta nasıl geriye düşüyor? Daha da geriye düşecek. Neden? Öyle Öcalan'ı kimse küçümsemesin. Öcalan bugüne kadar 7 cumhurbaşkanı, 10 başbakan eskitti. Bizim ülkemizde birisi yetişti mi 'Hemen değiştirelim, genç lazım' diyorlar. Bizde değişiklik oluyor. O kaç genelkurmay başkanı eskitti. Edindiği tecrübe ile son 3-4 yılda o terörle mücadele eden bir iki general hariç, general rütbesine gelmiş olanların tamamını, Ergenekon ya da Balyoz adı altında içeri atılma şartını yerine getirdi bu hükümet. Bugün eğer paşalar içerdeyse, Öcalan'ın bu noktaya gelmek için talebini hükümet taviz olarak verdi. Bunları doğru söylemiyorsam çıksın hükümet açıklasın. O zaman nasıl oluyor da, böyle Balyoz davasında suç unsuru yokken bu kadar general içerde? Ergenekon'da birbiriyle bir araya gelmesi mümkün olmayan ilgili ilgisiz bir çok insan bir arada?. Biz ulusalcıyız, ama bir özelliğimiz var. Çıkarlarımızı ikinci plana iten ulusalcılarız. Bir Allah, iki vatan ve cumhuriyete inanıyorum. Buna inanan insanın hiç bir şeyden korkusu olmaz. Biz en azından Allah'a öyle inanıyoruz ki, 1.5 milyon Müslüman'ın öldürülmesine, 10 bin kadının ırzına geçilmesi sürecine iktidardan gitme pahasına 'hayır' diyebilmiş inançlı insanlarız.''

CHP''NİN OYLARI AK PARTİ'YE GİDİYOR

Masum Türker, ana muhalefet partisi CHP''nin gidişatının iyi olmadığını da öne sürdü. Türker, ''Her şey ortada. CHP'nin ne yaptığını herkes görüyor. CHP'ye giden oyların AK Parti'ye gideceği belli oluyor. CHP'den 12-13 kişinin anayasa değişikliği konusunda AK Parti'ye oy vereceği kesin" diye konuştu.

11 yıl önce