|

Davutoğlu: Bir daha sınırımızı ihlal ederlerse...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Sınır ihlalleri olur ve Türkiye'nin ulusal güvenliği tehlikeye düştüğünü hissedersek hiç tereddüt etmeden mukabelede bulunuruz.' dedi.

İha
00:00 - 13/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 17:47 - 13/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Davutoğlu: Bir daha sınırımızı ihlal ederlerse...
Davutoğlu: Bir daha sınırımızı ihlal ederlerse...

Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu, ?Türkiye'nin hem nefsi müdafaa açısından hem de caydırıcılık açısından mukabele etmesi kaçınılmazdır. Bunda sonra da benzer sınır ihlalleri olur, Türkiye'nin ulusal güvenliği tehlikeye düştüğünü hissedersek hiç tereddüt etmeden mukabele'de bulunuruz. Türkiye kendi ulusal güvenliği için her türlü tedbiri alır? dedi.

Bakan Davutoğlu ile Alman mevkidaşı Westerwelle, İstanbul Hilton Otel'de ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Davutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye'nin sınır ihlallerini değerlendiren Bakan Davutoğlu, Suriye'yi açık bir dille uyardı. Davutoğlu, ?Her şeyden önce tabi Akçakale'de sınırlarımız ihlal edilmiştir. 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Türkiye'nin hem nefsi müdafaa açısından hem de caydırıcılık açısından mukabele etmesi kaçınılmazdır. Bunda sonra da benzer sınır ihlalleri olur Türkiye'nin ulusal güvenliği tehlikeye düştüğünü hissedersek hiç tereddüt etmeden mukabele'de bulunuruz. Zaten hemen ertesi gün çıkarttığımız tezkere ile de bizim meclisimiz bunun yetkisini verdi? diye konuştu.

Sınırda her türle güvenliğin alındığına dikkat çeken Bakan Davutoğlu, benzeri bir olay karşısında Türkiye'nin her türlü tedbiri alacağını söyledi. Davutoğlu, ?Biz sınırlarımızda her türlü güvenliği alıyoruz. Tabii Suriye'nin benzer bir olay yapmamasını ümit ediyoruz. Tabi yapması halinde dediğim gibi Türkiye kendi ulusal güvenliği için her türlü tedbiri alır.?

12 yıl önce