|

Davutoğlu: Ortadoğu'ya bataklık dedirtmeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu ramazan gönlümüzün bir yarısı Suriye'de, bir yarısı Irak'ta ama bütünüyle her anıyla iliklerimize kadar ulaşan benliğimizle ruhumuz Gazze'de" dedi.

Aa
00:00 - 20/07/2014 Pazar
Güncelleme: 17:47 - 20/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Davutoğlu: Ortadoğu'ya bataklık dedirtmeyeceğiz
Davutoğlu: Ortadoğu'ya bataklık dedirtmeyeceğiz

Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı Teşkilatı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlenen sahur programına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Şentop, Ak Parti Gençlik Kolları Teşkilati yöneticilerinin yanı sıra bir çok sayıda vatandaş katıldı. Sahur programına oyuncu Şafak Sezer''in de katıldığı görüldü. Gazze''de saldırıların devam ettiğini ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,'' Yine Gazze''de saldırılar var.Yine bütün gücüyle İsrail ordusu saldırıyor ve Gazze halkı bütün onuruyla,bütün insanlık adına ayakta,bütün mazlumlar adına ayakta.Hava bombardımanı devam ediyor,Gazzeli o bombardımandan kaçarken Arakan''lı kardeşlerini düşünüyor.İşte bilinç bu , işte şuur bu , Gazzeliler bu dava ahlakını ayakta tuttukları için Allah indinde de tarih indinde de onurlu ve izzetli insanlardır .

Gazzelilerin bize söylediği gibi bütün bu mazlumlar bize Allah''ın emanetidir ve Allah şahit olsun ki o mazlumlara sonuna kadar ezeli ve ebedi olarak sahip çıkacağız ve hiçbir yerde Filistin,Gazze davasını yalnız bırakmayacağız.Birileri tarafsız olalım diyecek belki,belki birileri Orta Doğu bataklığına bulaşmayalım diyecek ama biz o bataklık dedikleri Şam''ı , Şam-ı Şerif bilmişiz , o bataklık dedikleri Orta Doğu''da ki Mekke''yi Medine''yi Kabe bilmişiz , o bataklık dedikleri Orta Doğu''da ki Bağdat''ı kardeş bilmişiz , o bataklık dedikleri Kerkük''ü aziz bilmişiz , Orta Doğu bataklık değil , insanlığı ayağa kaldıran o aziz vahyin merkezidir , Hira''nın merkezidir , Beytül Dağı''dır , Kudüs''tür , Kahire''dir . Ana muhalefet partisi lideri ve birileri bataklık diyorlar , insanlığı aydınlatan Hira mağarasının olduğu Orta Doğu''ya bataklık dedirtmeyeceğiz . Orta Doğu üzerinde ki sömürgecileri bu bölgeden uzaklaştırana kadar gece gündüz çalışacağız , bataklık diye andıkları Orta Doğu''dan büyük bir medeniyet meşalesini ayağa kaldıracağız , Allah''ın izniyle'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın sistematik bir şekkilde hedef alındığını vurgulayan Davutoğlu,'' 2013''de Gezi olayları bahane edilerek, arkasından 17 ve 25 Aralık''da bir takım komplolarla yapılmak isteneni anlarsınız. Neden yaklaşık 3-4 senedir sistematik bir şekilde uluslarası medya da sayın Başbakanımızın hedef alındığını anlarsınız. Eğer biz susmuş olsaydık, eğer bütün bu tablolar karşısında acaba şu veya bu ülke ne der diye kendi köşemize çekilmiş olsaydık, yani birilerinin istediği arzu ettiği gibi bataklık diye ilan edilen o coğrafyadan kopmuş olsaydık, sessiz olsaydık, kimse sayın başbakanımıza dönüp bu kampanyayı başlatmak istemezdi. Kimse bu milletten meşruiyetini almış bir lidere sen aday olamazsın diyemeyecek, çok daha yüksek bir oyla bunun için çalışacağız bıkmadan usanmadan'' ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gençlerle sabah namazını kıldı. Sanah namazının ardından program sona erdi.

10 yıl önce