|

Demirel çözüm sürecini değerlendirdi

Türkiye'nin hiçbir sebeple paniğe kapılmaması gerektiğini belirten Demirel, Türkiye'nin bileğini kimsenin bükemeyeceğini vurguladı. Çözüm süreciyle ilgili ise Demirel, çok önceden yanılgılarla değerlendirmenin doğru olmadığını ve biraz beklemek gerektiğini kaydetti. Demirel, "Gönül ister ki bir çözüme varılsın. Burası demokratik bir memleket. Bu tartışmalar olacaktır." dedi.

Cihan
00:00 - 13/05/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:36 - 13/05/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Demirel çözüm sürecini değerlendirdi
Demirel çözüm sürecini değerlendirdi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırı ve çözüm süreci konusundaki sorularını cevapladı. Bombalı saldırının fevkalade üzücü olduğunun altını çizen Demirel, "Türk halkı büyük üzüntü içerisinde. Her tarafta büyük üzüntü. Günahtır, yazıktır. Böylesine gaddar, böylesine vahşi iş olmaz. Milletimize başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğuna dikkat çeken Demirel, şöyle devam etti: "Büyük büyük meselelerle karşılaşmış olması, şaşırılacak bir şey değil. Bu karşılaştığı olaylardan dolayı üzüntü duyuyorum. Ama beraberlik tavsiye ediyorum; birlik, beraberlik tavsiye ediyorum. Soğukkanlılık tavsiye ediyorum. Bunların hepsini aşarız; hepsi aşılır. Hiçbir sebeple paniğe kapılmamalıdır Türkiye. Türkiye'nin bileğini kimse bükemez."

"TÜRKİYE BİRLİĞİNİ, BERABERLİĞİNİ YİTİRMEMELİ"

Hükümetin başlattığı çözüm süreciyle ilgili bir soruya ise Demirel, "Bunlar tartışılıyor. Bunları şimdi şu veya bu şekilde değerlendirmek çok erken çünkü hadise büyük bir hadise, büyük bir hadise. Bu hadiseyi, çok önceden yanılgılarla değerlendirmek bana göre doğru değil. Biraz beklemek lazım. Gönül ister ki bir çözüme varılsın. Gönül ister onu. Bir çözüme varılmasını istemeyen kimse yoktur Türkiye'de. Ama nasıl olacak? Tabi ki burası demokratik bir memleket. Bu tartışmalar olacaktır. Bütün mesele, Türkiye birliğini, beraberliğini, kardeşliğini yitirmemelidir. Hepsini, her şeyi aşarız." karşılığını verdi.

11 yıl önce