|

Demirtaş da aynı eleştiriyi getirdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından bugün temeli atılan İstanbul'daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ismine bir tepki de Brüksel'de bulunan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş da köprünün isminin 'Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü' olması gerektiğini savundu.

Cihan
00:00 - 29/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 20:19 - 29/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Demirtaş da aynı eleştiriyi getirdi!
Demirtaş da aynı eleştiriyi getirdi!

Avrupa Birliği (AB) kurum yetkilileri ile görüşmek için iki gündür Brüksel'de bulunan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, üçüncü köprünün gerekli olup olmadığının sorgulanması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, "İsminden çok bu projenin yarattığı doğa tahribatı, yaratacağı arsa rantı bütün bunlar İstanbul açısından yeni handikaplar doğuracak. İsim konusunda bence Recep Tayyip Erdoğan ismi doğrudan konulsa daha anlamlı olur. Çünkü kendisinin şaheseri olacak. Türkiye'nin son padişahı olarak kendisinin ismini koysa daha iyi olurdu. Öyle tarihe gitmeye gerek yok." şeklinde konuştu.

"ALEVİ VATANDAŞ O KÖPRÜDEN GEÇERKEN NE HİSSER?"

İstanbul'da temeli atılan üçüncü boğaz köprüsünde isim seçiminin yanlış yapıldığını düşünen Demirtaş, ''Yavuz Sultan Selim, bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları açısından aynı coşkuyu, aynı heyecanı hissettirmez. Bir Alevi yurttaşlara sorsunlar bakalım bir Yavuz ismi ne anlama geliyor. Onların tarihsel travmalarına, geçmişine ne ifade ediyor sorsunlar bakalım. Bir Alevi vatandaş o köprüden geçerken ne hissedecek?" sözlerine yer verdi.

11 yıl önce