|

Demirtaş: Türk veya kürt fark etmez

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Köşk seçimleri hakkında konuştu.

.
00:00 - 26/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:53 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Demirtaş: Türk veya kürt fark etmez
Demirtaş: Türk veya kürt fark etmez

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çankaya koltuğunda oturacak kişinin Türk veya Kürt olmasının fark etmeyeceğini söyledi.

Sloganlar altında kürsüye gelen Selahattin Demirtaş, başta kadın ve gençler olmak üzere tüm vatandaşlardan destek istedi. Demirtaş, ''Biz farklı kimliklerimizle bir arada durmayı bildiğimizi göstereceğiz. Tek dil dayatması bütün dilleri inkar, tek millet bütün halkları inkar. Teklik yerine birlik olalım. Türkiye''yi ortak cennet vatana çevirelim. Yeni yaşam umudu dediğimiz, Türkiye''de kimsenin kimseden korkmadığı, komşusundan tedirgin olmadığı bir yaşam inşa etmek istiyoruz. Türkiye Suriye gibi olmasın istiyoruz. Kardeş kardeşten korkmasın'' diye konuştu.

''TÜRK VEYA KÜRT OLMASI FARK ETMEZ''

Çankaya koltuğunda oturacak kişinin Türk ve Kürt olmasının fark etmeyeceğini ifade eden Demirtaş, ''Dürüst ve namuslu olması lazım. Halktan yana vicdanı olması lazım. Önce insan olması lazım. Türklükten, Kürklükten önce insan olması lazım. Bizim bu kardeşlik mesajımız Türkiye''nin dört bir tarafında yüreklere nakşedilirse inanın ki kazanan biz olacağız. Koltuktan daha kıymetli bir şeyi kazanmış olacağız. Bizim için Çankaya sevdasından daha büyük bir sevdaya ulaşmış olacağız. Ancak o zaman kardeşlik ve barış dolu bir Türkiye''yi oluşturmuş olacağız. Bu bizim için bin tane Çankaya koltuğundan kıymetlidir'' dedi.

10 yıl önce