|

'Demokratik açılım' AK Parti ajandasına da girdi

Cihan
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 11:23 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
'Demokratik açılım' AK Parti ajandasına da girdi
'Demokratik açılım' AK Parti ajandasına da girdi

AK Parti tarafından hazırlanan 2010 yılı ajandasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'demokratik açılım ve demokrasi' ile ilgili sözleri yer aldı.

Parti genel merkezi tarafından hazırlanan ajanda da AK Parti il ve ilçe başkanları ile belediye başkanlarının telefon numaraları ayrıntılı olarak verildi. Ajandada, milletvekillerinin ise fotoğrafları konuldu. Ajandada önemli gün ve haftalar da yer aldı. Bu günler arasında AK Parti'nin kazandığı seçimlerin tarihleri ile Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini düzenleyen yasanın referandum sonucunda kabul edildiği gün de ajandaya giren önemli tarihler arasında yer aldı. Ajandanın sayfalarında küçük puntolorla AK Parti dönemine ilişkin hizmetler de ajanda kullanıcılarına sunuluyor. Ajandanın baskıya girmesinin ardından AK Parti'den istifa eden Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın fotoğrafı ise milletvekilleri arasından çıkarıldı. Kanserden dolayı hayatını kaybeden ünlü sanatçı Osman Yağmurdereli ise "Rahmetle" anıldı.

Ajandada en dikkat çeken ise Erdoğan'ın 'demokratik açılım' ve hukuk dışı oluşumlarla ilgili sözleri oldu. Ajandanın Erdoğan'ın farklı fotoğrafları ile birlikte bu sözlerine çok sayıda sayfa ayrıldı.

Başbakan Erdoğan, 'demokratik açılım' yapmadaki gerekçelerini anlattığı şu cümleler ajandada yer aldı: "Nice Masum yavrular babasız kaldılar, yetim kaldılar, geleceksiz kaldılar. Bu tabloya biz bir daha ne kadar bakacağız? Bu tabloyla daha ne kadar yaşayacağız? Bu acılara daha ne kadar tahammül edilebilir? Allah aşkına; kan, gözyaşı, acı, feryat siyasetin malzemesi olabilir mi? Siyasi çıkarların aracı alabilir mi? Siyasi ikbal için bir vesile kılınabilir mi?

Çankırı'daki anneyle, Ağrı'daki anne evladının cenazesi önünde aynı Fatiha'yı okuyorsa, aynı Yasin'i okuyorsa, aynı duaları okuyorsa, cemaat aynı kıbleye dönüyorsa burada bu yapılanlar sebebiyle fevkalade bir yanlışlık vardır.

Bizi birbirimizden ayırmak kimin haddine? Bizim kardeşliğimize kastetmek kimin haddine? Bizi birbirimize düşürmek, düşman eylemek kimin haddine?

Yemen'de, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kutül Amare'de vatan topraklarını birlikte savunan, birlikte şehit olan, birlikte gazi olan biz değil miydik? Kurtuluş Savaşı'nı kahraman evlatları hep birlikte biz değil miyiz? Cumhuriyeti kuran ve ortak idealler, ortak hedefler doğrultusunda yüceltenler bizler değil miyiz?

Kurtuluş Savaşı'nın kahraman evlatları hep birlikte biz değil miyiz? Cumhuriyeti kuran ve ortak idealler, ortak hedefler doğrultusunda yüceltenler bizler değil miyiz?

Biz bu milletin birbirleriyle kucaklaşmasını, biz Türkiye'nin 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının aynı şekilde kalkınmasını istiyoruz. Farklı dini grupların, mezhepsel grupların hepsinin birbirine saygılı olmasını ve iktidar olarak bizler de onlara inançlarının güvencemiz altında olduğunu söylemek istiyoruz."

HUKUK DIŞI OLUŞUMLAR İLGİLİ SÖZLERİ DE GENİŞÇE YER ALDI

Başbakan Erdoğan'ın çetelerle ve mafya ile mücadelelerini anlatırken kullandığı, "Gelecekten bugüne bakanlar, AK Parti'nin hukuk mücadelesini, çetelerle mücadelesini, karanlık güç odaklarıyla mücadelesini hem takdirle anacak, hem de kendilerine bir mikyas olarak referans olarak kabul edecektir." sözü yer aldı.

Ajandanın sayfalarında Erdoğan'nın kirli emel ve senaryosu olanlara yönelik şu cümleleri de yer buldu:

"Biz var olduğumuz sürece, bu can bu tende var olduğu sürece, hiç kimse Türkiye'yi farklı mecralara, karanlık maceralara sürükleyemez, kirli emellerini, kirli senaryoların uygulama fırsatını elde edemez.

AK Parti var olduğu sürece hiç bir hukuk dışı güç, hiç bir hukuk dışı örgütlenme, hiçbir çete, hiçbir mafyatik oluşum, milletin yetkisine, milletin emanetine el uzatamaz, uzattığı anda karşısında hukuku bulur, uzattığı anda karşısında milleti bulur, uzattığı anda karşısında AK Parti'yi bulur.

Biz inanıyoruz ki her türlü sorunun çözüm yeri şüphesiz ki siyasettir, TBMM'dir, demokrasidir. Eğer bu ülkede insanımızın yaşadığı bir sıkıntı varsa, muzdarip olduğu bir sorun varsa, elbette bu meseleleri, demokrasi içinde konuşacağız, tartışacağız ve çözmeye çalışacağız."

Ajandanın sayfaları arasında Erdoğan'ın dış politika, ekonomi ve demokrasiyle ilgili sözleri de yer aldı.

14 yıl önce