|

'Demokratik açılım' basit bir mesele değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, "Bu demokratikleşmeyi basitleştirmek için gayret sarf edenler var. 'Kürt açılımı' gibi veya farklı adlarla tarif etmeye çalışanlar var. Oysa bu öyle basit bir mesele değildir" dedi.

Aa
00:00 - 1/09/2009 Salı
Güncelleme: 22:10 - 1/09/2009 Salı
Yeni Şafak
'Demokratik açılım' basit bir mesele değildir
'Demokratik açılım' basit bir mesele değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 'demokratik açılım' sürecini basitleştirmek için gayret sarf edenler olduğunu söyleyerek, 'Kürt açılımı gibi veya farklı adlarla tarif etmeye çalışanlar var. Oysa bu öyle basit bir mesele değildir' dedi.

AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Tanrıverdi ile Bülent Gedikli, partilerinin Çankaya İlçe Teşkilatınca verilen iftar yemeğine katıldı.

İftar sonrası davetlilere hitap eden Tanrıverdi, AK Parti Hükümeti'nin, Türkiye'de bir süreci başlattığını, bir projeyi ortaya koyduğunu belirtti.

Bu projenin 'demokratik açılım' projesi olduğunu kaydeden Tanrıverdi, 'Aslında AK Parti işbaşına geldiği günden bu yana demokratik açılımı, sivilleşmeyi başlatmış bir partidir. Bu süreci devam ettirmektedir' diye konuştu.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin bir sivil tarafından idare edildiğini, Cumhurbaşkanı'nı artık halkın seçeceğini hatırlatan Tanrıverdi, bu süreçte barış adına, birlik-beraberlik adına, akan kanın, gözyaşının durması adına önemli bir projeyi ortaya koyduklarını bildirdi.

Bu projeyi ortaya koyarken, bir tasarının ortada olmadığına işaret eden Tanrıverdi, bunun içini halkın, sivil toplum örgütlerinin doldurmasını istediklerini dile getirdi.

Bu süreç devam ederken, demokratikleşmeyi henüz benimsememiş ya da hazmedememişler olabileceğini anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

'Bundan rahatsızlık duyarak, farklı ifadelerde bulunanlar olabilir, ama Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 'Kim ne derse desin biz, riskse bu riski aldık. Türkiye'nin demokratikleşmesini sağlayacağız.

Bu demokratikleşmeyi basitleştirmek için gayret sarf edenler var. 'Kürt açılımı' gibi veya farklı adlarla tarif etmeye çalışanlar var. Oysa bu öyle basit bir mesele değildir.'

Bu projeyi, 'Türkiye'deki herkesin, dili, dini, mezhebi, rengi, ırkı ne olursa olsun kardeşçe yaşama projesi' olarak tanımlayan Tanrıverdi, tarihine bakıldığı zaman Türk milletinin böyle yaşadığını, ama araya giren birilerinin fitne tohumları ekerek, toplumu birbirine düşürerek parçalamak, Türkiye'nin bütünlüğünü bozmak istediğine dikkati çekti.

Tanrıverdi, bu projenin, fitnenin hepsini ortadan kaldırarak, Türkiye'nin daha güçlü olması, Türkiye'de yaşayan herkesin daha güçlü kardeşlik ve dostluk bağları ile yaşamasını temin edecek bir proje olduğunu ifade etti.


BÜLENT GEDİKLİ

İftar sonrası bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de AK Parti'nin, Türkiye'yi 2023 yılında, Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda dünyanın en güçlü 10 ülkesinden birisi haline getirmeyi hedeflediğini kaydetti.

'Kendi iç meselelerini halledememiş bir ülke dünyada beklediği noktaya gelemez, beklediği hedefleri asla gerçekleştiremez' diyen Gedikli, Türkiye'de 'büyük bir sol problemi' olduğunu savundu.

'CHP'nin hattının sürekli kapalı olduğunu' söyleyen Gedikli, 'Arıyorsunuz, hattan 'Partimiz seçimlere kadar kapalıdır. Lütfen seçimlerden önce arayınız' diye bir ses geliyor. Siyaset yapılacak günlerde ortada yoklar. Türkiye'nin meselelerini çözmek için ortada yoklar' diye konuştu.

İktidarla boyunca oyları arttıkça, asla şımarmadıklarını, daha çok sorumluluk üstlendiklerini hissettiklerini anlatan Gedikli, 'Eksiklerimiz, bazı hatalarımız olmuş olabilir. Biz de insanız, ama biz milletimiz için varımızla yoğumuzla çalışmaya hazırız' dedi.

Bu süreçte (demokratik açılım süreci) bütün kesimlerin, sivil toplum örgütlerinin, iş dünyasının elini taşın altına koymasını istediklerini anlatan Gedikli, 'Herkes üzerine düşeni yapmalı. Burada hiç kimsenin kimseyi yalnız bırakma gibi hakkı veya lüksü yok. Hep birlikte hareket edeceğiz. Bunun da faturasını, semeresini bütün bir milletimiz elde etmiş olacak. Şu veya bu parti değil' şeklinde konuştu.


15 yıl önce