|

Denetlemeden kimse tedirgin olmamalı

Cumhurbaşkanı Gül, kamu kuruluşu niteliğindeki meslek kuruluşlarının denetlemesinin, disiplinli ve etkin çalışma için olduğunu ifade derek, "Bu kuruluşlarının denetlenmesinden tedirgin olmaya gerek yok' dedi.

Aa
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 00:29 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Denetlemeden kimse tedirgin olmamalı
Denetlemeden kimse tedirgin olmamalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Demir İpek Yolu'nun Türkiye bölümünün temel atma törenine katılmak için gittiği Kars'ta çeşitli temaslarda bulundu. Gül, ziyareti sırasında Kars Valiliği ve belediyesini ziyaret etti.

KURUMLAR GÖREVİNİ YAPIYOR

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Gül, "Devlet Denetleme Kurulu'nun meslek birliklerini neden böyle bir dönemde denetlemesine gerek duyuldu?" sorusu üzerine konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldığını hatırlattı. Denetlemenin 6 ay önce başlatıldığını vurgulayan Gül, "(Böyle bir dönem) derken son günlerdeki gelişmeleri kastediyorsunuz sanırım. Böyle bir dönemle ilgisi yok" dedi. Denetleme işleminin kuruluşların daha disiplinli ve daha etkin çalışmalarını sağlamaya yönelik olduğunu ifade eden Gül, "Meslek kuruluşlarının denetlenmesinden kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Denetleme kurullarının görevlerini yapması lazım. Tavsiyelerde bulunarak kurumların eksikliklerini hatırlatacaktır" diye konuştu.

DAVET İÇİN HENÜZ KARAR VERMEDİM

Cumhurbaşkanı Gül, bir Ermeni gazetecinin Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın maç davetine katılıp katılmayacağını ve Türkiye'nin Ermenistan'la dostluk köprüsü kurup kurmayacağını sorması üzerine "Başkana daveti için teşekkür ediyorum. Henüz değerlendiriyoruz. Bizim politikamız gayet açık. Komşularımızla iyi ilişkiler istiyoruz "dedi.

KANUN GEREĞİNİ YAPACAĞIM

Gül, rektör atamalarında nasıl bir yol izleyeceği yönündeki soruya da "Henüz görmedim. Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde işlem yapacağım" yanıtını verdi.


Karslılar coşku ile karşıladı

Vali Mehmet Ufuk Erden, Cumhurbaşkanı Gül'e kök boyası kilim hediye etti. Erden daha sonra Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) birincilerinden Mertcan Arslanoğlu'nu, Gül'e takdim etti. Arslanoğlu, tüm soruları doğru yanıtladığı için birinci olacağını tahmin ettiğini ifade etti. Gül de Arslanoğlu'nun başarısının herkese örnek olmasını istedi ve dizüstü bilgisayar hediye etti. Arslanoğlu, "Birinci olacağımı biliyordum ama ödülümü sizden alacağımı bilmiyordum" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Arslanoğlu ve ailesiyle Erden'in makamında hatıra fotoğrafı da çektirdi. Belediye Bakanı Alibeyoğlu da, Gül'e çeşitli hediyeler sundu. Cumhurbaşkanı Gül, belediye binasına gelişinde ve ayrılırken vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, belediye ziyaretinden önce de Garnizon Komutanlığını ziyaret etti.


İpek Yolu'nun temeli atılıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin Türkiye ayağının temelini bugün atacak. Gül, "Bakü-Tiflis-Kars demiryolu Türkiye'yi Gürcistan ve Azerbaycan'la birleştirecek bir projedir" dedi.




16 yıl önce