|

Destici'den erbaş önerisi

BBP Genel Başkanı Destici "Askerliğini yapmakta olan tüm erbaş  ve erlere asgari ücret ve SGK pirimiödensin" dedi.

Aa
00:00 - 17/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:33 - 17/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Destici'den erbaş önerisi
Destici'den erbaş önerisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, askerliğini yapmakta olan tüm erbaş ve erlere asgari ücret ve SGK primi ödenmesi gerektiğini bildirdi. 

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çocuğu askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere, ayda 250 lira ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılacak" sözünü hatırlatarak, "Askeri Ücret" adını verdikleri kendi projelerinde, askerliğini yapmakta olan tüm erbaş ve erlere asgari ücret oranında maaş, SGK primi ödenmesi gerektiğini daha önce açıkladıklarını ifade etti. 

İşsizlik ve asgari ücretin, açlık sınırının altında olmasının Türkiye'de yıllardır çözülemeyen sorunların arasında olduğunu dile getiren Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bunun hakkaniyetli olanı, tüm er ve erbaşlara askerlik yaptığı sürece asgari ücret oranında 774 TL maaş ödenmesi ve askerlik boyunca sosyal güvenlik primlerinin yatırılmasıdır. Biz, hükümetten mutlaka bu şekilde bir düzenleme yapılmasını bekliyor, sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. BBP olarak, devletin insan için var olmasının anlamını hayata geçirmekten yanayız. Bunun için de tüm er ve erbaşlar için asgari ücret oranında maaşa kavuşsunlar ve SGK güvencesi altına alınsınlar diyoruz."


11 yıl önce