|

Dışişleri'nden Ermenistan'a bayrak kınaması

Anka
00:00 - 25/04/2008 Cuma
Güncelleme: 16:42 - 25/04/2008 Cuma
Yeni Şafak
Dışişleri'nden Ermenistan'a bayrak kınaması
Dışişleri'nden Ermenistan'a bayrak kınaması

Dışişleri Bakanlığı, Erivan'da dün düzenlenen resmi törenlerde alana serilen Türk bayrağının katılımcılar tarafından çiğnenmesi ve bir gün önce de Türk bayrağının yakılmasını kınadı.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da dün düzenlenen resmi törenlerde alana Türk bayrağının serildiği ve katılımcılar tarafından çiğnendiği, bir gün önce de Türk bayrağının yakıldığı yönünde basında çıkan haberler hatırlatıldı. Bu konudaki haberlerde Erivan'daki törende sözkonusu uygulamanın resmi yöneticilerce yapıldığı yönünde de bilgilere rastlandığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:


“Türk bayrağı taşıdığı anlam itibariyle, yüce Türk milletinin tarihten bugüne gelen bütün temel değer ve inançlarını, özgürlüğünü sembolize etmekte, bu yönüyle de milletimizin bir nevi var oluşuyla eşanlamlı kabul edilmektedir. Türk milletinin bu değerlerine ve bunları yansıtan bayrağına atfettiği önem bütün herkes tarafından da yakinen bilinmektedir. Bu bakımdan söz konusu haberler toplumumuzda büyük üzüntü, tepki ve infial doğurmuştur. Söz konusu davranış ve eylemleri şiddetle kınıyoruz.”

16 yıl önce