|

Diyarbakır'da sevinç var

Cihan
00:00 - 28/08/2007 Salı
Güncelleme: 17:12 - 28/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Diyarbakır'da sevinç var
Diyarbakır'da sevinç var

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanlığı'na, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün seçilmesi, Diyarbakırlılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Diyarbakırlılar, Abdullah Gül'ün en çok demokrat kimliğine güveniyor.

Aylardır Türkiye'nin gündemini meşgul eden Cumhurbaşkanlığı seçimi, sonuçlandı. 3 adayın yarıştığı seçimde, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül 3. tur oylamada 339 oy alarak Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı seçildi.

Saat 15.00'te Meclis oturumunun açılmasıyla birlikte Diyarbakır'da vatandaşlar kahvelerde Cumhurbaşkanlığı seçimini takip etti.

Abdullah Gül'ün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacağı konusunda şüpheleri bulunmadığını dile getiren vatandaşlar, Gül'ün demokrat bir insan olduğuna inanıyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün partiler üstü bir siyaset izlemesi gerektiğini dile getiren Diyarbakırlılar, çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini vurguluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da memnun olduklarını ifade eden Diyarbakırlı vatandaşlar, Abdullah Gül'ün de Cumhurbaşkanı seçilmesinin ülke adına sevindirici olduğunu kaydediyor.

"Cumhurbaşkanlığına yakışır bir kişidir." diyen Mahmut Güçtürk, Gül'ü benimsediklerini ifade ediyor. Gül'ün yapacakları işleri kabul ettiklerini anlatan Güçtürk, "Umarız demokrasi anlamında bazı tabuları kırar inşaallah. Türkiye'ye hayırlı olsun. Biz memnunuz." diyor.

"İyi bir Cumhurbaşkanı iyi bir insandır." diye sözlerine başlayan Mehmet Efe ise şunları ifade ediyor: "Gül, iyi bir liderdir. Halkın kararlarını kabul etmek lazım. Partizanlık yapmaması gerekiyor. Yaptığı zaman kendini bitirir. Tarafsız olması gerekiyor. Bunu yapacağına inanıyoruz."

Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'da sorunların belli olduğuna dikkat çeken İhsan Nergiz de, bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu kaydediyor.

2 ve 4 yıllık üniversite mezunlarının hepsinin boşta olduğunu anlatan Nergiz, Abdullah Gül'ün eğitime önem vermesini istediklerini vurguluyor.

Kayseri'den seçildiği için oraya birçok fabrika açtığını hatırlatan Nergiz, "Fakat bizim buraya yatırım yapılmadı. Gül'ün Cumhurbaşkanlığı için söyleyecek bir sözümüz yok. Ancak ondan buranın da gözardı edilmemesini istiyoruz." şeklinde konuşuyor.

17 yıl önce