|

Dolmabahçe iddialarına çok sert cevap

Yeni Şafak
00:00 - 17/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 18:03 - 17/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Dolmabahçe iddialarına çok sert cevap
Dolmabahçe iddialarına çok sert cevap

Eski Milletvekili ve Birgün Gazetesi yazarı Fikri Sağlar'ın Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de yaptığı görüşmeye ilişkin iddialarına Başbakanlık'tan yanıt geldi.


Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, görüşmenin içeriği hakkında ortaya atılan iddialar “hayasız bir yalan”, “alçakça bir iftira” şeklinde değerlendirildi.


Devlet meselelerinin değerlendirildiği görüşmenin içeriğinin, devlet adap ve gelenekleri gereği gizli tutulduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:



“Üçüncü kişilerin görüşmenin içeriği hakkında hiçbir şekilde bilgi sahibi olması mümkün değilken yapılan bu yayınlar, bir kara propaganda faaliyetinin ürünüdür.


Hedefi ve maksadı, milletimizin ve devletimizin menfaatlerine hizmet etme şerefinden başka hiçbir hesabı olmayan Sayın Başbakanımız ile Sayın Genelkurmay Başkanımızı yıpratmak ve karalamaktır.


Daha önce çeşitli açıklamalarımızda da belirttiği gibi akıl süzgecinden bile geçmeyecek böylesine hayasız yalanları önce yayınlayıp sonra yalanlama gelmezse doğru ilan etmek, basın meslek ilkeleri bakımından büyük bir ahlaksızlıktır.


Söz konusu iddianın doğruluğunun soruşturulmadığı gibi herhangi bir kaynağa da dayandırılmadığının ifade edildiği açıklamada, “Bu kara propaganda ürünü iftirayı ortaya atan ve yayınlayanlardan, hukuk zemininde hesap sorulacaktır” denildi.





GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: DAVA AÇACAĞIZ

Genelkurmay Başkanlığı da Sağlar'ın iddiasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:


"Bir gazetede Fikri Sağlar tarafından dile getirilen asılsız iddialara atfen, 17 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinin manşetinde ahlak dışı ve mesnetsiz bir haber yer almıştır.


Başbakanlık tarafından konuya ilişkin basın açıklaması yapıldığından, Genelkurmay Başkanlığınca ayrıca bir açıklamaya gerek duyulmamaktadır.


Bununla birlikte, bu ahlak dışı saldırıyı yapanlar hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunulması kaçınılmazdır."




SAĞLAR: YOK DEMEK YOK OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ

Öte yandan NTV canlı yayınına katılan Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar açıklamaların muhatabının AK Parti kulisleri olduğunu belirterek, "AKP kulislerinde konuşulanları kaleme aldım. Başbakanlığın ve Genelkurmay'ın açıklamaları benim iddialarımı daha fazla artırmıştır. Ben de haklarımı kullanacağim. Bir şeye yok demek yok olduğu anlamına gelmez." dedi.


FİKRİ SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

Bugün "Fikri Sağlar'dan garip iddia" başlığıyla Vatan gazetesinde yayınlanan haberde, Sağlar'ın "Başbakan Dolmabahçe'de, bayan Büyükanıt'ın harcamalarını içeren bir dosyayı Genelkurmay Başkanı'nın önüne koymuş. Dosya içeriği son derece ürkütücüymüş" ifadelerine yer vermişti.


Eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, Birgün Gazetesi'ndeki köşe yazısında yer alan iddiasında, Büyükanıt'a “şantaj” yapıldığını ileri sürmüştü. Sağlar'ın yazısında şu ifadeler yer almıştı:


“AKP'yi yakından bilen bir hukuk adamının bir iddiasını dile getirmek istiyorum. Herkesin merak ettiği Başbakan ile Büyükanıt'ın Dolmabahçe görüşmesi ilgili bilgi!.. Başbakan bu görüşmede; Bayan Büyükanıt'ın yapmış olduğu harcamaları içeren bir dosyayı Genelkurmay Başkanı'nın önüne koymuş. Dosya içeriği son derece ürkütücüymüş. Böylece, bu dosyanın ortaya çıkması halinde tıpkı Erdil Paşa'nın başına gelenlerin Büyükanıt'ın da başına gelebileceği ima edilmiş!..


O günden sonra Büyükanıt, Başbakanı ve AKP'yi doğrudan hedefleyen açıklamalardan kaçınmış. Görev süresinin uzatılmasını istememesinin altında yatanın da ”bu neden“ olduğu iddia ediliyor.”

16 yıl önce