|

Dört ay fitne üretecekler

Yerel seçimlere 4 ay kaldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, sürece ilişkin çarpıcı uyarılar yaptı: Proje değil, sadece fitne üretecekler. Ellerine ne geçerse kullanacaklar; her fırsatı, çirkinliği ve ittifakı değerlendirecekler. Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapıp saldıracaklar.

Kezban Bülbül
00:00 - 30/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:40 - 29/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Dört ay fitne üretecekler
Dört ay fitne üretecekler

Başbakan Tayyip Erdoğan, 21 belediye başkan adayını açıkladığı partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda seçimlere 4 ay kaldığını hatırlatarak, önemli açıklamalarda bulundu:

30 Mart mahalli seçimleri için artık son dönemece girmiş bulunuyoruz. Önümüzde sadece 4 ay var. Önümüzdeki bu seçimin son derece önemli olduğunu, seçim sürecinin de meşakkatli olacağını ifade ettim. Zira karşımızda hiçbir şey üretmeyen, çabası enerjisi olmayan bir muhalefet var. aramızdaki fark bizim iktidar onların muhalefet de olması değil. bizim projelerimiz var, vizyonumuz var, hayallerimiz var. Onlar ise var olanla yetiniyor, küçük olsun bizim olsun diyor. Proje, vizyon siyasetinin karşısına istismar siyaseti ile çıkıyorlar.

DİKKATLİ OLACAĞIZ

Bugüne kadar her seçimde hiçbir gayret göstermeden, hiçbir porje sunmadan, ortaya tek bir eser koymadan bu oyları aldılar. Onlar rahat. Daha fazla oy almak gibi bir hedefleri yok. Ama biz böyle bir rehavetin içinde asla olamayız. Var olanla yetinemeyiz. Nifaka, kışkırtmalara karşı son derece dikkatli olmalıyız. Çünkü biz efendi olmak için değil hizmetkar olmak için yola çıktık.

18 YILDIR TÜRKİYE'DE

İşte bakın şimdiden başladılar. CHP'de bir genel başkan yardımcısı çıkıyor, güya elinde bir belge. 'Suriyeli sığınmacılar seçmen yapıldı' diye ortaya bir iddia atıyor. Gösterdiği nüfus cüzdanı 18 yıldır Türkiye'de yaşayan, 2008 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen Suriye kökenli bir vatandaşımıza ait. Bunların siyaset yapma tarzı işte budur. Birileri bunların eline bir iki kağıt parçası veriyor, gösteriyorlar rezil oluyorlar. Ama hiçbir şey olmamış gibi utanmadan, sıkılmadan, yüzleri hiç kızarmadan yollarına devam ediyorlar. Genel müdürleri neyse, genel müdür yardımcıları da o, milletvekilleri de o.

EDEP HAYA TANIMIYORLAR

Haya perdesi bir kez yırtılırsa o insan artık arsızlığı bir gıda olarak görmeye başlıyor. Bir takım terbiyesizlikler yapıyorlar. Aile mahremiyeti, kişi mahremiyeti, özel hayat, edep haya tanımadan saldırıyorlar. Bunları eleştirdiğinizde o kadar hayasızlar ki bundan memnun oluyorlar. Onların gıdası hakaret... İşte onun için enerjimizi bunlarla harcamayacağız. Hiçbir iddialarını karşılıksız bırakmayacak ama üslubumuzdan, edep ve hayamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Onlara ihtiyaçları olan gıdayı vermeyeceğiz.

ÇAMURDA KALSINLAR

Onların seviyesine düşmeden, düştükleri çukurda, çamurda onları öyle kendi hallerine bırakacağız. Bu türden bizi tahrik etmek için yaptıkları edepsizlik ve hayasızlıklar karşısında çok dikkatli olacağız. Onlar bizi paçamızdan tutup aşağıya, kendi seviyelerine çekmeye çalışacak ama biz o seviyelere düşmeyeceğiz.

FİTNE ÜRETECEKLER

Bunun dışında tuzaklar kurduklar. Önümüzdeki 4 ay, dikkatini çekiyorum, (eliyle 4 işareti yaparak) bu işaret birilerini rahatsız ediyor yalnız. Ama ben rahatsız değilim. Bundan dolayı da gururluyum. Gururlu olmaya da devam edeceğim. Hep mazlumların yanında oldum, mazlumların yanında olmaya da devam edeceğim. Bu işareti yapan Mısır'da 20 kadar genç kızımızı içeri atan darbeci yönetimin karşısındayım. Karşısında olmaya da devam edeceğim. Önümüzdeki 4 ay boyunca dikkatinizi çekiyorum. Plan, proje, vizyon değil, sadece fitne üretecekler, ne gerekiyorsa yapacaklar, ellerine ne geçerse kullanacaklar, her imkanı, her fırsatı, her çirkinliği ve ittifakı değerlendirmenin gayreti içinde olacaklar. İçeriden ya da dışarıdan ellerine ne geçerse, fırlatacak ve Türkiye düşmanları ile bile işbirlikleri yapıp üzerimize saldıracaklar.

ALLAH'IN DA HESABI VAR

Unutmayın meyve veren ağaç taşlanır. Onların tuzağı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Milletin de bir hesabı var. Onlar her yolu meşru görecek ancak biz kaybedeceğimizi bilsek de edep ve haya dairesinden çıkamayız. İşte 4 ay boyunca biz böyle bir şuurla hareket edeceğiz. Bize hayasızca saldıranların, seviyesini milletimizin takdirine bırakacağız.

Çocuklarımız ticari meta olmayacak

Erdoğan, 'Artık cumartesi ve pazar günlerini çocuklarımıza ayıralım. Yavrularımız yarış atına dönüştürülmesin. Onların da tatil hakkı var. Çimende yuvarlanma hakkı var. Toza toprağa bulaşma hakkı var. Bu haktan yavrularımızı mahrum etmeyelim. İnşallah yavrularımızı daha iyi imkanlarla yetiştirmenin gayreti içindeyiz' dedi. Çocukların ekonomik kaynak olarak görülmesine fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Başbakan, 'Ticari meta haline gelmesine fırsat vermeyeceğiz. Ben çocukluğumda şunu şunu yaptım diye masal kitapları yazabilsin bu yavrular. Şimdi ne diyecek. Ben cumartesi, pazar günleri işte dershanedeydim. Başka söyleyecek bir şeyleri yok çocukların. Onun için çocuklarımıza oyun alanları, parklar, yeşil alanlar yapacağız. Bebek arabasındaki bebekten, okula giden öğrenciye kadar önce çocukları hesaba katacağız' dedi.

Bir övgü bir yergi

Başbakan, kürsüye çıktığı sırada özgeçmişi okunan ve iki çocuğu olduğu anons edilen Bilecik adayı Selim Yağcı'ya 'Tabii bir hatanız var. Belediye başkanı olarak en az üç çocuk olması lazım' dedi. Erdoğan'ın sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Erdoğan, Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım'ın 8 çocuğu olduğu anons edilince ise alkışlayarak tebrik etti. Erdoğan, 'Evet Ahmet Hamdi Bey'i tebrik ediyoruz. Örnek' diye konuştu. Başbakan Ordu adayı Enver Yılmaz'ın da iki çocuk sahibi olduğunu öğrenince, 'Yani maalesef iki çocuk. Bunlar nasıl belediyecilik yapacak yahu' ifadesini kullandı. Adayların tanıtımında çalan müzikler de adayların durumuna göre çalındı. Yeniden belediye başkan adayı olanlar için veya belediyesi AK Parti'de olan iller için 'Yeniden Türkiye'm' ve 'Her şey Türkiye için', ilk kez aday olanlar veya belediyesi AK Parti'de olmayan iller için ise 'İlle AK Parti' ve şarkısı, Şırnak'ta da 'Biz beraberiz hep birlikte Türkiye'yiz' parçası çalındı.


10 yıl önce