|

Dosyacı Kılıçdaroğlu'nun SSK dosyası kabarık

CHP'nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu'nun, 1998 yılında 444 kişiyi açıktan atadığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca, SSK'nın Bomanti'deki ilaç fabrikası ile SSK Kartal Hastanesi'ne çok sayıda hemşehrisini yerleştirdiği belirlendi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 23/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 23/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Dosyacı Kılıçdaroğlu'nun SSK dosyası kabarık
Dosyacı Kılıçdaroğlu'nun SSK dosyası kabarık

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemdeki icraatleri, bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı.

444 AÇIKTAN ATAMA

Kılıçdaroğlu, 1998'de ÖSYM'nin sınav günlerinin dolu olduğunu öne sürerek 444 kişiyi açıktan atadı. Bu usulsüz 'olur ataması'nın ise, Başmüfettiş Fahrettin Oğuz tarafından incelendiği ve 28 Ekim 1999 tarihli 'Olur'ların mercek altına alındığı ortaya çıktı. 1994'te sınavı kazanan 37 kişiyi 4 yıl sonra müdürlük makamına atayan Kılıçdaroğlu'nun, kadro yokluğunu gerekçe gösterdiği öğrenildi. CHP adayının ayrıca, SSK'nın Bomanti'deki ilaç fabrikası ile Kartal Hastanesi'ne hemşehrilerini yerleştirdiği de belirlendi.

YÜKSEK MAAŞ MÜDÜRLÜĞÜ

1993 yılında Finansman Dairesi Başkanlığı'nı kurduran Kılıçdaroğlu'nun, emekli olacak hemşehrilerini buraya atadığı ve böylelikle yüksek maaştan emekliliklerini sağladığı kaydedildi. Daire başkanlığını da atıl vaziyette bırakan Kılıçdaroğlu'nun, bu başkanlığa da bir hemşehrisini atadığı, şahsın 2 yıl boyunca tek bir imza bile atmadan maaş almasına göz yumduğu öğrenildi.

15 yıl önce