|

DSP'li adayın ölümünde yeğen şüphesi

Aa
00:00 - 12/06/2011 Pazar
Güncelleme: 01:07 - 12/06/2011 Pazar
Yeni Şafak
DSP'li adayın ölümünde yeğen şüphesi
DSP'li adayın ölümünde yeğen şüphesi

Bitlis'in Hizan İlçesi Kolludere Beldesi'nde ormanlık alanda tüfekle öldürülmüş olarak bulunan Bitlis DSP ikinci sıra milletvekili adayı Bedri Aydın, toprağa verildi. Olayla ilgili biri Aydın'ın yeğeni 2 kişi gözaltına alındı.

Otomatik tüfekle vurulan Bitlis DSP 2. sıra milletvekili adayı Bedri Aydın'ın cesedi, önceki gün Hizan İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kolludere Beldesi yakınındaki ormanlık alanda bulundu. 2 çocuk babası olan 32 yaşındaki Aydın'ın cesedi vatandaşlar tarafından çalılıklar arasında bulunarak jandarmaya haber verildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve savcılık inceleme yaptıktan sonra Aydın'ın silahla vurulduğu belirlendi. Hizan İlçesi'nde elektrik malzemesi satan milletvekili adayı Aydın'ın ölümüyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Hizan Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde, M.T ve Aydın'ın yeğeni F.T. gözaltına alındı.

Aydın'ın cenazesi ise Bitlis'teki Hüsrevpaşa Camii'nden kaldırıldı. Caneze namazı burada kılınan Aydın'ın cenazesi, Hizan İlçesi'nin Gayda Köyü'nde toprağa verildi. Aydın'ın cenaze törenine Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz ve Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da katıldı. DSP Bitlis İl Başkanı Kenan Erdil, olayın sorumlularının bir an önce bulunarak konunun netliğe kavuşturulacağını söyledi. Erdil, "Bunun bir siyasi mesele yüzünden olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

13 yıl önce