|

Eleştirilerimiz devam edecek

İsrail'den gelen özür mektubuyla birlikte meselenin bu aşamada çözüldüğünü belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Tepki göstermeye devam edeceğiz, ta ki, İsrail barışçı bir politika benimseyene kadar” dedi.

Zagreb
00:00 - 15/01/2010 Cuma
Güncelleme: 00:46 - 15/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Eleştirilerimiz  devam edecek
Eleştirilerimiz devam edecek

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de kaldığı otelde gazetecilerin özür mektubuyla ilgili sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bizim İsrail'den talep ettiğimiz unsurları ihtiva etmektedir. Dolayısıyla bu aşamada mesele bizim açımızdan çözülmüştür” dedi. Davutoğlu, İsrail'in Türk büyükelçisine yönelik tutumuyla başlayan sürecin çözümlenmiş olmasının 'iyi bir gelişme' olduğuna söyledi.

BÖLGEDE BARIŞ İSTİYORUZ

Türkiye-İsrail ilişkilerinin kapsamlı ilişkiler olduğunu söyleyen Davutoğlu, ancak özellikle Gazze saldırılarının Türk kamuoyunda ciddi infiale sebebiyet verdiğini vurguladı. Davutoğlu, hükümetin de, daha önce göstermiş olduğu barış yönündeki yoğun diplomatik çabaların bir anlamda bu saldırılar sebebiyle kesintiye uğramış olması nedeniyle haklı bir tepki gösterdiğini belirterek, “Bu tepkiyi göstermeye devam edeceğiz, ta ki, İsrail barışçı bir politika benimseyene kadar” diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİ

Bu tür eleştirilerin, Türkiye'nin bölgeye dönük sorumluluğunun parçası olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: “Türkiye ile İsrail arasında iyi ilişkilerin olmasını arzu ediyoruz. Bu iyi ilişkilerin, ancak bir barış perspektifi içinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Eleştirilerimiz de bu çerçevededir. Bundan sonraki dönemde ümit ederiz ki, Ortadoğu barış süreci Filistin, Suriye ve Lübnan ayaklarında doğru bir eksene oturur. İsrail barışçı politika benimser ve bu çevremizde kalıcı bir istikrarın sağlanmasına katkıda bulunur. Böyle bir ortamda Türkiye-İsrail ilişkileri doğru eksenine oturur. Bölgemizde sürekli gerginlik yaşanmasını kabul edemeyiz.”



14 yıl önce
default-profile-img