|

En büyük projemiz ''Milli Birlik ve Kardeşlik''

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, ''Bizim en büyük projemiz ''Milli Birlik ve Beraberlik' projesidir. Türkiye''yi terörden arındırıp, devletin en önemli görevi olan vatandaşının yaşama hakkını güvence altına almasıdır.'' dedi.

Cihan
00:00 - 2/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:35 - 2/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
En büyük projemiz ''Milli Birlik ve Kardeşlik''
En büyük projemiz ''Milli Birlik ve Kardeşlik''

Hayatı Yazıcı, Ankara ATO Congresium''da tanıtımı gerçekleştirilen ''Kolay Ticaret Büyük Türkiye'' projesinin tanıtımını yaptı. Çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Yazıcı, ''Hiçbir tehdidin olmadığı bir Türkiye''de, kalkınmanın en etkin gücü, bizim Hz. Adem'den başlayan kardeşliğimizdir.'' ifadesini kullandı.

"ÇAKILLARI EZİP GEÇELİM"

Bakan Yazıcı, doğru bir yolda olduklarını ve sağlam yürüdüklerini belirterek şöyle devam etti:

''Milletimizin hassasiyetleri, her zaman hükümetimizin, hepimizin, özellikle Başbakanımızın sözlerinden anlıyorsunuz ki; bizim hassasiyetimizdir. Hiçbir süreçte milletimizin yüzüne baktığımızda yüzümüz kızartacak, milletimizin boynunun bükülmesine yol açacak eylem ve söylemimiz olmadı, olmaz da.''

Süreci etkileyecek birtakım sözlerin de edileceğini vurgulayan Yazıcı, ''Dolayısıyla bu konuyu kafanızda teşebbüse yol açacak birtakım beyanlara; bunun kıymetini göz ardı edecek süreçlere; belki de spesifik olarak baktığımızda incitecek, rahatsız edecek söylem ve değerlendirmelere takılı kalmamak gerekiyor. Büyük hedefi olanlar o hedeflere yürürken zaman zaman hazmı güç, vicdanı sızlatan şeylerle karşılaşabilir. Büyük hedefe odaklanalım ve o hedefe yürüyüşü belirleyici, önümüze çıkan çakılları ezip geçelim.'' diye konuştu.

"ALLAH'A EMANET OL"

Türkiye''de insanların feraset sahibi ve pratik zekalı olduğunu söyleyen Yazıcı, bununla ilgili bir anektod anlattı.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması''nın İngilizce kısaltması olan ''AEO''nun sosyal medyada ''Allah'a emanet ol'' şeklinde kullanıldığı hatırlatıldı. Yazıcı bunun üzerine ''Çok güzel, o zaman ben de sizi Allah''a emanet ediyorum.'' dedi.

11 yıl önce