|

Engeller kalkınca kalite artar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hizmeti ilk devraldıklarında, anayasal ya da idari işler düzeyinde halkın hizmetine sunmak üzere yaptıkları tasarruflarda engellerle karşılaştıklarını belirterek, bu engeller yok oldukça, hizmette yoğunluk ve kalitenin arttığını kaydetti.

Aa
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:21 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Engeller kalkınca kalite artar
Engeller kalkınca kalite artar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kağıthane Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 158 milyon lira değerindeki 16 yatırımın tanıtım lansmanında yaptığı konuşmada, temel atma, hizmete açma törenlerinin kendisi için son derece önemli olduğunu, bu toplantıların hizmet etmek aşkı olanlar için heyecanlı ve heyecan verici olduğunu söyledi.

İstanbul'un dünya kenti olduğuna ve marka değerinin yüksekliğine işaret eden Yazıcı, kültürel, tarihsel açıdan hazine olan kentin, Peygamberimize ev sahipliği yapan kişiye ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu dile getirdi.

İstanbul içinde Kağıthane'nin de marka değerinin yükseldiğini vurgulayan Yazıcı, ''Üç dinin mukaddeslerine sahip çıkan şehirdir İstanbul... Hz. Musa'nın asası burada, peygamberimizin ayak izi burada. Böylesine marka değeri yüksek bir kent İstanbul. Böyle önemli bir metropol içinde Kağıthane'nin de tarihimizde çok özgün bir yeri var. Yapılan çalışmalarla Kağıthane'nin marka değeri de önemli ölçüde yükseltilmiş bulunuyor'' diye konuştu.

Açılışı yapılacak ünitelerin hepsinin insan odaklı olduğunu ifade eden Yazıcı, ''Kimi sağlıkla, kimi eğitimle, kimi sportif faaliyetlerle alakalı. Hayatın her alanını kuşatan üniteler tasarlanmış. İnsanın huzuru, esenliği, güvenliği gözetilerek, buna göre bir proje sıralaması, bir öncelik sırası belirlenmiş. Bu anlamda da Belediye Başkanı'nı tebrik ediyorum'' dedi.

Yazıcı bu tür seremonileri önemseyen biri olarak, idari birimlerle belediye birimlerinin verimli çalışabilmesinin önemine de değinerek, birinin tasarladığına diğerinin takoz olmaması gerektiğini söyledi.

Bu yaklaşımın başarıyı artıracağına dikkati çeken Yazıcı, bu olgu hükümet ölçeğine de taşınıp değerlendirildiğinde, hükümetin ürettiği hizmette yaşanacak artış trendlerinin bu konuya paralel olarak artacağını vurguladı.

Hizmeti devraldıklarında merkezde çok büyük engellerle karşılaştıklarını belirten Yazıcı, ''Halkın hizmetine sunmak üzere anayasal düzeyde ya da idari düzeyde yaptığımız tasarruflar şu ya da bu nedenle reddediliyor geri veriliyordu. Engellerle karşılaşıyorduk, bunlar ne zaman ortadan kalkmaya başladı, demokratik kriterler toplumun her kesimine egemen hale geldi, hizmette yoğunluk ve kalite arttı'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine de değinen Yazıcı, yerel yönetimlerin bu çerçevede merkeze insanı koyarak sürdürdüğü projelerin hedefe ulaşmaya büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Hayata geçirilecek projelerle ve hizmetlerle insanların refah seviyesini artırmayı hedeflediklerini anlatan Yazıcı, yapılan ve yapılacak hizmetlerle Türkiye'nin marka değerini yükselttiklerini, yükseltmeye devam edeceklerini kaydetti.

-Kağıthane'ye, 158 milyon lira tutarında 16 yatırım-

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da, zamanı hizmete dönüştüren belediye misyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, 158 milyon lira tutarındaki 16 yatırımın bir kısmının açılışının bir kısmının da temel atma töreninin yapılacağını söyledi.

Bu projeler bittikten sonra açılışını yapacakları tünel hakkında da bilgi veren Kılıç, ''Belki de Türkiye'nin ilk tünel yapan ilçe belediyesi olma unvanını taşıyacağız, 150 metrelik tünel yapıyoruz. Bu tünelle trafiği rahatlatmayı hedefliyoruz. Bu projeler bittikten sonra onun açılışını da yapacağız inşallah. Zamanla yarışarak hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer, Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Sami İlhan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Kağıthane ilçesi mahalle muhtarları ve halkın da katılımıyla yapılan sembolik temel atma töreninde kurdele kesilip butona basıldı.

Daha sonra Bakan Yazıcı ve beraberindekiler İstanbul Sapphire Seyir Terası'nda 4D İstanbul Simülasyonu'nu izledi.

-Sultan Selim Hizmet Kompleksi-

Program kapsamında bugün temel atma töreni gerçekleştirilecek Sultan Selim Hizmet Kompleksine ilişkin toplantıda paylaşılan bilgilere göre, Sanayi Mahallesi Şen Kardeşler Sokak'ta yapılacak kompleks 21,445 metre kare alan üzerine inşa edilecek. 500 araçlık otoparka sahip kompleksin mahalle park sorununa çözüm getirmesi bekleniyor, kapalı pazar yeri ile mahalle sakinlerinin alış verişlerini sıcak ve sağlıklı bir ortamda yapmalarının sağlanması hedefleniyor.

Muhtarlık, Aile Sağlığı Merkezi, Bilgi Evi ve İSMEK merkezlerine sahip kompleks, 350 kişilik çok amaçlı salonuyla ilçe hizmetine açılacak.

Seminer salonlarına sahip merkezin yeşil alan ve çocuk parkı, sosyal alan planlamasıyla toplam yatırım bedeli 25 milyon 780 bin lira olarak belirlendi.

11 yıl önce
default-profile-img