|

Erbakan, yeni parti kuracağı iddiasını yalanladı

Saadet Partisi'nde yaşanan gelişmelerin ardından 'Huzur Partisi' adıyla yeni bir parti kurduracağı iddia edilen Necmettin Erbakan, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

İha
00:00 - 2/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 16:18 - 2/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Erbakan, yeni parti kuracağı iddiasını yalanladı
Erbakan, yeni parti kuracağı iddiasını yalanladı

Necmettin Erbakan, Saadet Partisi İl Başkanları toplantısında alınan kararların ardından yeni bir parti için düğmeye bastığı haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Milli Görüşün, Türk milletinin inancı, tarihi, kimliği ve şuuru olduğunu belirten Erbakan, "Biz tarihimizin altın sayfalarını Milli Görüş'le yazmış bir milletiz. Saadet Partisi de bugün Milli Görüş'ü temsil eden tek partidir ve Milli Görüş Türkiye'nin ve insanlığın kurtuluşunun tek çaresidir. Milli Görüş'ü temsil eden Saadet Partisi'nin dışındaki partilerin hepsi temelde birbirleriyle aynıdır. Hepsi işbirlikçi ve taklitçidir. Bizim Milli Görüş olarak en büyük şiarımız ve bizi bütün partilerden üstün kılan özelliğimiz, 40 yıldan beri temel esaslarımıza bağlı olmamızdır. Yüksek İstişare Kurulu olarak gayemiz Saadet Partimizin Milli Görüş'ün temel esaslarından kopmaksızın bu sıkıntılı günlerden biran önce kurtulmasıdır. Art niyetli ve maksatlı haberlerle camiamızda kafa karışıklığına neden olmaya çalışan ve böylece Milli Görüş'ü temel esaslarından saptırarak bölmeyi hedefleyen hiçbir yayını tasvip edemeyiz. Kimse heveslenmesin. Milli Görüş'ü temel esaslarından koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.


Saadet Partisi'nde yaşanan gelişmelerin bir takım mihrakları ve bir kısım medyayı fazlasıyla heyecanlandırdığını belirten Erbakan, bunun sebebinin, Türkiye'nin tek kalıcı iktidarı Türk milletinin aslını, kimliğini, ruh kökünü, tarihini ve kendisini Milli Görüşün temsil etmesi olduğunu kaydetti.

Erbakan, "Camiamızın, medyanın maksatlı yayınlarıyla bir tuzağın içerisine çekilmek istendiği de aşikardır. Camiamızı bu türden haberler karşısında dikkatli ve uyanık olmaya çağırıyor, camiamızın bütün inananlarını alınlarından öpüyorum. Bu dava büyük bir davadır ve bu dava sahipsiz değildir" değerlendirmesinde bulundu.

14 yıl önce