|

Erbakan'dan Gül'e teşekkür

Eski Başbakan Necmettin Erbakan, ev hapsi cezasını affeden Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ederek, 'Sayın Cumhurbaşkanı büyük bir olgunluk gösterdi. Geçmişte yapılan bir hata, af kararıyla düzeltilmiş oldu" dedi.

Balıkesir
00:00 - 23/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:50 - 22/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Erbakan'dan Gül'e teşekkür
Erbakan'dan Gül'e teşekkür

Eski lideri Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kayıp trilyon davası nedeniyle aldığı ev hapsi affedildikten sonra ilk kez Balıkesir Altınoluk'taki yazlığından dışarı çıktı. Cuma namazını kılmak için yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Ayvalıburun Camii'ne giden Erbakan, namaz sonrası yaptığı açıklamada, kendisini affeden Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti. Bir hatadan dönüldüğünü kaydeden Erbakan 'Tekrar camimize cemaatimize kardeşlerimize kavuştuk. Önce üç vazifeyi yerine getirmek lazım. Önce Cenabı Allah'a şükürlerimizi sunmalıyız. O lütfetti yapılan bir hata düzeltildi. İkincisi ise dünyanın her yerinde sadece Türkiye'de değil Müslümanlar bu hususta çok dua ettiler. Bu kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun' diye konuştu.

ONLAR BİZİM KARDEŞİMİZ

Gül'ün büyük bir olgunluk gösterdiğini söyleyen Erbakan, "Geçmişte yapılan bir hata, bu af kararıyla düzeltilmiş oldu" dedi.

Erbakan "Onlar sizi affetti, siz onları affediyor musunz?" sorusuna "Onlar bizim her zaman için kardeşimiz, talebelerimiz, biz onlara hiçbir zaman dargın olmadık" şeklinde yanıt verdi.

MALİYE HESAPLARI İNCELEYEMEZ

Refah Partisi'nin kayıp trilyon davası ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı'nın partinin hesapları inceleme yetkisi olmadığına dikkat çeken Erbakan, "Refah Partisi için yapılan muameleye bakın, Cumhuriyet Halk Partisi için yapılan muameleye bakın. Önümüzdeki günlerde bu konu ile alakalı açıklama yapılacak. Bir partiyi Anayasa Mahkemesi, bir partiyi ise normal mahkeme yargılıyor. Maliye Bakanlığı hesapları inceleyemez. Biz bu konu ile alakalı hukuki süreç başlatacağız" dedi. Dünya ve Türkiye'nin hangi noktada olduğunu bilmek gerektiğini belirten Erbakan, "Bizim ecdadımız önceden dünyaya hakimdi. Adalet ile hükmediyordu. Dünyanın her yerinde bugün kan akıyor. İnsanlık huzursuz, ecdadımızı arıyor. Dış güçler ısrarla çalışma kaydediyor. Biz Türkiye olarak bunlara tamah etmeyeceğiz. Biz güçlü olursak dünyaya huzur gelir” dedi.



16 yıl önce