|

Erdoğan: Alın ödülünüzü başınıza çalın

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Van mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, 2 gün önce yazılı olarak yaptığı açıklamaya da değindi. Amerikan Yahudi Kongresi'nin ödülünü geri göndereceğini ifade eden Erdoğan, 'Eğer bu zulme, bu soykırıma, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız alın ödülünüzü başınıza çalın' dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:38 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan: Alın ödülünüzü başınıza çalın
Erdoğan: Alın ödülünüzü başınıza çalın

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: Onlara göre müslümanı öldürmek meşrudur ama yahudiye gelince antisemitizmdir. Hitlerin yaptığını şu anda İsrail yapıyor. Bu ara bir şey oldu, neymiş Amerikan Musevi Kongresi bana verdiği ödülü geri istiyormuş eğer bu zulme, bu soykırıma, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız alın ödülünüzü başınıza çalın. O çocukların melekleri dahi ağlatan feryatları karşılıksız kalmayacak.

"CHP ve MHP'nin hiçbir şeyden haberi yok"

CHP ve MHP Gazze'yi bırak Suriye'yi bırak Türkmenlere bak diyorlar. Bunların hiçbir şeyden haberleri yok. Biz Gazze'ye nasıl ulaşıyorsak Suriye'nin Irak'ın Türkmenlerine de öyle ulaşıyoruz. Çünkü biz büyük devletiz, biz AK Parti iktidarıyız. Reklam yaparak değil sessizce herkese yardım elimizi ulaştırıyoruz. MHP Genel Başkanı bilmez ama MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim bizim Türkmenlere nasıl ulaştığımızı çok iyi bilir. HDP yönetimi bilmez ama HDP'ye gönül vermiş kardeşlerimiz Kürtlere nasıl destek verdiğimizi iyi bilir.

"Eyvallah demedik"

12 yıl boyunca milletime hizmet ettim. Ülkemize büyük yatırımlar, büyük hizmetler kazandırdık. En büyük mücadeleyi eğitimde, sağlıkta ve bunlarla birlikte çözüm sürecine verdik. Gözyaşları dindirmek için çabaladık. Çözüm süreci işte sizler bunu yaşıyorsunuz. Biz gençler ölmesin dedikçe, Doğu'da Batı'da gençler ölsün diye çabalayanlar oldu. Anneleri ağlatmak için ellerinden geleni yapanlar oldu. Darbe senaryoları kurdular, terör örgütüyle tehdit ettiler, Pensilvanya ihanet çetesini üzerimize saldılar eyvallah demedik.

"Kürt demek Kürtçe demek suçtu"

Kardeşlerim şimdi diyorlar ki Başbakanım sen Çankaya'ya çıkarsan bu Pensilvanya ile mücadele ne olacak. Bu can bu tende oldukça bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Zira bizim ulusal güvenliğimizi tehditler karşılarında bizi bulacaklar. Çözüm sürecinin önündeki engelleri de aşıyoruz. Bizi cumhurbaşkanı seçerseniz inşallah çözüm süreci daha kararlı ve daha hızlı ilerleyecektir. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bir tek örnek üzerinden sizlere göstermek istiyorum. 10 yıllar boyunca şarkılar, türküler hatta ana dilde konuşmak yasaklandı. Kürt demek Kürtçe demek adeta suçtu. Cezaevlerinde anneler Kürtçe konuşamıyorlardı. Şimdi ne oldu 24 saat yayın yapan Kürtçe kanal var. Kur-an'ı Kerim'in Kürtçe meali basıldı. 12 yıl önce bu kitapların basılacağını hem de devlet eliyle basılacağını söyleseler kim inanırdı? İşte biz hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz.

"Sana yazıklar olsun"

MHP'yi çatı diye bir aday dayattılar. Aday ne diyor? Benim babam M.Akif'in arkadaşıyım diye övünüyor. Kendi siyasi hırsına babasını ve Akif'i malzeme ediyor. Edirnekapı şehitliği ziyaretinde çok komik bir görüntü ortaya çıktı. Akif'in mezar taşında olan İstiklal Marşı'mızın şu satırlarını okuyor.

"..Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda,

Canı, cânanı, bütün varımı alsın da Hüdâ,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.."

Ey CHP ey MHP! HDP'ye seslenmiyorum bile. Zaten kendilerinin İstiklal Marşı gibi bir dertleri yok.

Bu aday ne diyor bu şiir galiba Çanakkale şehitleri şiiri. Sana yazıklar olsun. İstiklal Marşı'yla Çanakkale şehitleri şiirini karıştırıyor. İstiklal marşını bilmeyen adaya CHP'liler MHP'liler oy mu verecek. İstanbul'da bir dergi almış eline poz veriyor. O derginin eski kapaklarında Kürt kardeşlerime hakaretler vardı. Kardeşlerim siz bir adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz?

"Kürt annelere sesleniyorum"

Ya sizde kadın derdi bilmek, kadın saygı var mı? Diyarbakır'daki anaları hüngür hüngür ağlatır mıydınız ya? Onlara bu zulmü yapan siz değil misiniz? Ben Kürt annelere Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 10 Ağustos'ta bunu onlara ödetmelisiniz. Diyarbakır'a gelip biz bölgeden beklediğimiz desteği alamadık diyor, tamam da siz bu bölgeye ne yaptınız? Yoksulluk getirdiniz, çözüm sürecinin önünü kestiniz. HDP de bu CHP ile işbirliği içine giriyor. Çünkü HDP'nin de bunlardan farkı yok. Nerede Türkiye aleyhine bir hadise varsa CHP vekilleri orada.

"Van kardeşlik diyor"

Van Yeni Türkiye diyor mu? Yeni Türkiye'ye evet mi? Güçlü Türkiye'ye evet mi? Çözüm sürecine evet mi? Milletin adayına evet mi? Kim o aday? Kim? 10 Ağustos'ta sandıkları patlatmaya var mıyız? Sizden ben bir şey istiyorum. Korkuyu korkutacaksınız, bizim Allah'tan başka kimseye can borcumuz yok. Van'ın bu tercihini alkışlıyorum. Van'dan vesayete, statükoya oy yok. Van kardeşlik diyor, Van büyük Türkiye diyor. Allah sizlerden razı olsun.

"Göğebakan'a Allah'tan rahmet diliyorum"

"Uzun adam" şarkısının bestekarı sanatçı Murat Göğebakan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ramazan ayında İstanbul'da hastaneden çıktı, yanımıza geldi, son görüşmemizdi. Böyle de bu davaya bağlıydı. Yarın Cuma namazından sonra cenaze namazını kılacağız. Ruhu için el-Fatiha.

10 yıl önce