|

Erdoğan: Bu toprakların çocuğu biziz

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Eskişehir Tren Garında düzenlenen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren(YHT) açılış töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun Ekmeleddin İhsanoğlu için, 'Bu toprakların insanı' sözüne karşılık veren Erdoğan, 'Nerede bu toprakların çocuğu, Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Bu toprakların çocuğu biziz' cevabını verdi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan: Bu toprakların çocuğu biziz
Erdoğan: Bu toprakların çocuğu biziz

Başbakan Tayyip Erdoğan, YHT'nin Eskişehir istasyonunda kordelayı kesip açılış yaparak halka seslendi. Gündemdeki konularak değinen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun çatı adayı hakkında söylediklerine cevap verdi. Başbakan konuşmasını bütün İslam alemine 'hayırlı bayramlar' diyerek bitirdi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar;

Sabotaj, engellemelere rağmen Eskişehir-İstanbul YHT hattını bitirdik ve bugün açılışını yapıyoruz. Milletimizi köhne, sağlıksız, yetersiz sağlık sisteminden kurtarmak benim için bir mutluluk vesilesi olmuştur. Allah'a hamd olsun 5 yıldır hızlı tren hattı sorunsuz çalışıyor. Milli hızlı treni Eskişehir üretecek. Ankara- İstanbul arasını 3 saate düşüreceğiz.

Kordela kesildi

Yakında Osmanlı'nın bir başka başkentini de bu hatta bağlıyoruz. Daha nice şehrimizi, hızlı trenle buluşturmayı arzu ediyoruz. Bugün Avrupa'ya açılacak bir lokomotifin kordelasını kestik. Bugün şahsım ve arkadaşlarım için, unutulmaz bir gurur tablosunu siz Eskişehirli kardeşlerimle birlikte yaşıyoruz.

2002'nin şartlarıyla Türkiye yoluna devam etseydi, bu muhteşem tabloyu Türkiye ve Eskişehir yaşayabilir miydi? 12 yıl önce hızlı tren hayalden öte geçemezdi. Biz hayallerini gerçeğe dönüştüren bir ülkeyiz.

Artık örnek olan bir Türkiye var. Türkiye artık kendi füzelerini üretecek seviyeye geldi. Füzelerimizi daha uzun menzilli üreteceğiz. Artık caydırıcı bir ülke olacağız.

'Türkiye'yi kara trene mahkum ettiler'

Milli irade AK Parti'yle güçlendi. 10 Ağustos'ta ya eski Türkiye ya yeni Türkiye. Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanını halkı seçmesini biz sağladık. Sizlere soruyorum mevcut Cumhurbaşkanı adaylarının hızlı bir tren hayalleri var mıydı? Olabilir mi? Bunların milli geliri 3'e katlamak gibi bir derdi var mı?

Eski Türkiye'yi geri getirmek isteyen zihniyet, bugüne sevinmeyen Türkiye'yi kara trene mahkum eden zihniyettir. 10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye sandık başına gidecek. Bu seçimde artık Yeni Türkiye'nin milletin adayına oy vermenizi bekliyorum. Eskişehir'in yeni Türkiye'den yana olacağına ben yürekten inanıyorum.

'Tırların önünü kesenler belli'

Gazze'ye ilaç ulaştırmak istiyoruz, yaralıları, hastaları Türkiye'ye getirmek istiyoruz, engelliyorlar. CHP, MHP, HDP, malum medya İsrail'in işini kolaylaştırmak için her türlü çirkinliği yapıyorlar. Adana'da MİT'in tırlarını arayanlar Pensilvanya'nın temsilcileriydi. Bunlar Türkmenlere yardım götürüyordu. Bu tırların önünü kesenler belli, ne MHP, ne CHP konuştu. Türkmen kardeşlerimize desteklerimiz sürüyor.

3 tane oy için Türkmen kardeşlerimizin, Uygur kardeşlerimizin güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Bizim Türkmen kardeşlerimiz için ne yaptığımızı merak ediyorlar ise gitsinler sorsunlar.

'Babasını Türkiye'den kovanları ne çabuk unuttu'

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı için bu toprakların insanı diyor. Nerede bu topraklarını insanı? Kahire'de doğmuş 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş... Bu toprakların evladı biziz, burada doğduk, burada çalışıyoruz. Bu aday babasını Türkiye'den kovanları çok çabuk unuttu. Bu monşere Türkmen nedir, nerede yaşar diye sorun, bilmez. Onların sofralarında oturmamış.

Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız, destek olacağız.

Hızlı Tren Eskişehir'e hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bütün İslam aleminin Ramazan bayramı mübarek olsun.


10 yıl önce