|

Erdoğan: Çıtayı yükseltmenizi istiyorum

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe mitingine katılımın, Yenikapı mitingine göre daha çok olmasını istedi. Erdoğan, "Maltepe'de bu çıtayı yükseltmenizi istiyorum. Yenikapı'da 1.5 milyon kişi vardı, Maltepe'de 2, 2.5 milyon kişi olsun" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 19:14 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan: Çıtayı yükseltmenizi istiyorum
Erdoğan: Çıtayı yükseltmenizi istiyorum

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının bayramlaşma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl teşkilatının düzenlediği bayramlaşma töreninde partiye katılan başkanlara rozetlerini taktı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Buruk bir bayram geçiriyoruz

Buruk bir bayram geçiriyoruz. Hak mücadelesi içinde şehit olmuş kardeşlerimizi bir kez daha yad ediyoruz.

Özellikle zor günlerden geçen Türkmen kardeşlerimizin de bayramlarını tebrik ediyorum.

Suriye, bir bayramı daha buruk yaşıyor.

Gazzeli çocuklara buradan selam yolluyorum, gözlerinden öpüyorum.

Bırakınız şeker toplamayı, ilacı olmadığı için hastanede malzeme olmadığı için ellerini ayaklarını kaybeden Gazzeli çocuklar için, sonraki bayramların bayram olmasını yürekten temenni ediyorum.

Bu konuda uyanık olmamız lazım

İsrail 10 yıllardır hukuk tanımadığı gibi, bugün de hukuk tanımıyor. Yine de en azından Gazze'ye geçici süre insani yardım sağlanabilmesi için ateşkes girişimlerimizi sürdürüyoruz.

İsrail sözüm ona teröre karşı mücadele verdiğini iddia ederek, yaptığı katliamı dünyaya meşru göstermeye çalışıyor.

Bizler, Türkiye olarak bu konuda uyanık olmamız lazım. Tarihin hiçbir döneminde böyle vicdansız bir saldırı savunma hakkı olarak görülemez. İsrail'in bu insanlık dışı saldırıları terörle mücadele gibi sunması, dünyadaki bazı devletlerin de maalesef buna inanmaları insanlık adına yüz kızartıcıdır.

İsrail'in farklı dinlere saygısı olmadığı bir kez daha görülmüştür. En acısı da, İsrail'in kendisinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımadığı, insana ve insanlığa zerre kadar saygısının olmadığı bu katliamla bir kez daha ispatlanmıştır.

Taksim'den canlı yayın, Gazze için çıt yok

Buradan, bir kez daha ifade ediyorum, Gazze'de sadece çocuklar ölmüyor. Gazze'de sadece bebekler ölmüyor, sadece anneler ölmüyor. Sadece masum insanlar ölmüyor. Gazze'de insanlık ölüyor. Tüm yeryüzünün vicdanı Gazze'de can çekişiyor. Dünya, özellikle de Birleşmiş Milletler bu şımarıklığa karşı güçlü şekilde geçmek zorundadır.

İstanbul'da vandallık yapan, camı çerçeveyi kıran göstericilere polisimiz biber gazı kullandı diye Avrupa'da birçokları ayağa kalktı. Avrupalı siyasetçiler, uluslararası kimi örgütler, özellikle de Batı medyası sabah akşam İstanbul'dan eleştiriyordu. Gazze'de binden fazla kişi ölüyor, bu örgütlerden ses yok. Taksim'den canlı yayın yapan uluslararası medya Gazze'den haber bile yapmıyor.

Bir Avrupa ülkesinde Gazze için eylem yapılması yasaklanıyor. Buna rağmen, eylem yapanlara polis her türlü şiddeti uyguluyor. Dünyadan çıt yok.

Ölen bebeklerin kanı İsrail'in yüzüne bulaşmıştır

Gazze'de ölen bebeklerin, o masum kanı, İsrail'in olduğu kadar sessiz kalanların da yüzüne bulaşmıştır ve hiç çıkmaz.

Kimsenin eli Gazze'ye, Filistin'e ulaşmadığı anda hamdolsun biz oralara ulaştık.

Bunlar okullarından kazandıklarını bu ülke için değil, kendi saltanatları için kullandılar.

Dedik ya inlerine gireceğiz, inlerine girdik, girmeye de devam edeceğiz.

14 Belediye Başkanı AK Parti'ye geçti

Çeşitli muhalefet partilerine mensup belediye başkanları AK Parti davasına dahil olarak sürpriz yapıyorlar.

4 ayrı ilçenin belediye başkanına AK Parti'ye "hoş geldiniz" diyorum.

Yenikapı'da yaptığımız miting çıtanın en yüksek olduğu yerdi. Maltepe'de bu çıtayı yükseltmenizi istiyorum. Yenikapı'da 1.5 milyon kişi vardı, Maltepe'de 2, 2.5 milyon kişi olsun.

AK Parti'ye katılan başkanların isimleri şöyle:

30 Mart seçimlerinde DSP'den seçilen Ardahan'ın Çıldır ilçesi Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, CHP'den seçilen Bartın'ın Amasra ilçesi Belediye Başkanı Emin Timur, CHP'den seçilen Burdur'un Çeltikçi ilçesi Belediye Başkanı Recep Aydın, Demokrat Parti'den seçilen Çorum'un Dodurga ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Demokrat Parti'den seçilen Elazığ'ın Arıcak ilçesi Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, CHP'den seçilen Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi Belediye Başkanı Kurban Kaya, Demokrat Parti'den seçilen Iğdır'ın Aralık ilçesi Belediye Başkanı Bayram Teksay, CHP'den seçilen Kars'ın Akyaka ilçesi Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, BBP'den seçilen Kırıkkale'nin Keskin ilçesi Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Saadet Partisi'nden seçilen Kırıkkale'nin Delice ilçesi Belediye Başkanı Turgut Özdem, Saadet Partisi'nden seçilen Konya'nın Halkapınar ilçesi Belediye Başkanı Fahri Vardar, MHP'den seçilen Niğde'nin Çiftlik ilçesi Belediye Başkanı Serkan Güzel, MHP'den seçilen Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, BBP'den seçilen Sivas'ın Gemerek ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Demir ve MHP'den seçilen Sivas'ın İmranlı ilçesi Belediye Başkanı Pehlül İşleyen AK Parti rozeti takacak.

10 yıl önce