|

Erdoğan dünya çocuklarını kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT Çocuk Şenliği dolayısıyla Türkiye'ye gelen yabancı çocuklar ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.

Aa
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:55 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan dünya çocuklarını kabul etti
Erdoğan dünya çocuklarını kabul etti

Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye gelen yabancı çocukların ülkeye neşe getirdiğini ve heyecanlarına heyecan kattığını ifade etti.

Çocuklara, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Erdoğan, "Sizin şahsınızda bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyor, dünyadaki tüm çocukların gözlerinden öpüyorum" dedi.

Çocuklara barış ile mutluluk dolu bir dünya temennisinde bulunan Erdoğan, "Özellikle burada bulunduğunuz süre içerisinde keyifli anlar yaşamınızı, ömür boyu sürecek arkadaşlıkların, dostlukların, kardeşliklerin oluşmasına bu ziyaretin vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

23 Nisan'ın, tarih itibarıyla çok önemli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"23 Nisan çocuk bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu tarih aynı zamanda ülkemizde milli egemenliğin temelinin atıldığı bir tarihtir. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı, zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocuklarıyla birlikte paylaşıyoruz."

"Bizlerin yaşadığı zorlukları inşallah çocuklarımız yaşamasın"

Başbakan Erdoğan, hafta içerisinde ülkenin birçok yerinde, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla birçok etkinlik düzenleneceğini bildirdi.

23 Nisan'da ise etkinlerin zirvesinin yapılmış olacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstiyoruz ki bizlerin yaşadığı zorlukları inşallah çocuklarımız yaşamasın, barışın egemen olduğu bir dünyayı onlar paylaşsın. Bütün derdimiz bu. İstiyoruz ki çocuklarımız savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı çok daha güzel, huzurlu, neşeli bir dünyada yaşasınlar. Dünyanın özellikle barış içinde olmasının en önemli şartı adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Zira dünyamız çok büyük ve burada hepimize yer var. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet olursa, paylaşma olursa, dayanışma olursa dünyamız, bütün çocukların, bütün insanların kardeşçe barış içinde, mutlu huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir.

İnşallah sizler yarın birer siyasetçi olabilirsiniz, birer sanatçı olabilirsiniz, bilim adamı, öğretmen, doktor veya başka bir meslekte veya konumda olabilirsiniz, olacaksınız da. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklikleri giderecek, bizim yanlışlarımızı düzeltecek. Sizlerden sonra gelecek nesiller için çok daha adaletli güzel bir dünya kuracaksınız. Buna da inanıyorum. Zira bizim bugün bulduklarımızın çok daha ötesini sizler yakalayacaksınız. Her gün dünya, gelişerek gerek bilişim teknolojisiyle gerekse eksikliklerin giderilmesiyle bilimde, sanatta, teknolojide çok daha ileri yere doğru dünya hızla gelişiyor ve ilerliyor."

"Sizler ülkelerinizin kültür elçilerisiniz"

"Ben sizlerin o temiz yüreklerinize, o saf yüreklerinize kesinlikle güveniyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hele hele gözlerinizden yansıyan sevgi, dostluk, barış bizim geleceğimizin teminatıdır. Ben bunu görüyorum, bu samimi pırıltı, güvenimi daha da pekiştiriyor. Unutmayın, sizler ülkelerinizin kültür elçilerisiniz. Böyle bir misyonu yüklenmiş vaziyettesiniz. Birbirinizle dostluğunuzu devam ettirmeyi, haberleşmeyi ihmal etmeyin. Muhakkak birbirlerinizin telefonlarını alın ve ziyaretiniz, seyahatiniz bittikten sonra bu arkadaşlığınız aynen devam etsin, aynı sıcaklığı korusun. Alilerinize, arkadaşlarınıza selamlarımızı muhakkak iletin. Ben bu düşüncelerle Türkiye'de çok iyi vakit geçirmenizi, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve sizleri kucaklıyorum."

Çocuklara hediye dağıttı

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından heyette yer alan çocuklara kalem seti hediye etti.

Japonya'dan gelen kız çocuğunun kendisine hediye ettiği yerel davul "Taiko"yu inceleyen ve birkaç defa vuran Başbakan Erdoğan'a, Karadağ Cumhuriyeti'nden gelen çocuğun hat sanatıyla yazılmış Allah lafzı tablosu dikkat çekti.

Suriyeli çocuk, İstiklal Marşı'nı okudu

Suriyeli 6 yaşındaki Ömer Nakşibendi de Başbakan Erdoğan'a bir buket çiçek hediye etti. Küçük Ömer'in kendisine bir şeyler söylemek istemesi üzerine eğilerek çocukla konuşan Erdoğan, çocuğun Türkçe okuduğu İstiklal Marşı'nı dinledi. Ömer Nakşibendi'nin okuduğu İstiklal Marşı'nın ardından salondakilere dönerek "Suriyeli, ama bakın İstiklal Marşı'nı bizden iyi okuyor" diyen Erdoğan, çocuğu öperek hediyesini verdi.

Suriye'nin Halep kentinden 2 yıl önce Nizip konteyner kente ailesiyle yerleşen Ömer Nakşibendi, burada anne-babası ve 5 kardeşiyle birlikte yaşadığı ve konteyner kentte kurulan anaokuluna devam ettiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

10 yıl önce