|

Erdoğan: Esed aklını başına alsın

Suriye'den atılan top mermileri konusunda Beşşar Esed'i 'Aklını başına al' diye uyaran Başbakan Erdoğan, tezkeresinin savaş için çıkarıldığı yorumlarına ateş püskürdü: 'Sen her an savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer sen buna hazır değilsen, zaten devlet değilsin'

Oktay Yıldırım
00:00 - 8/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:28 - 8/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan: Esed aklını başına alsın
Erdoğan: Esed aklını başına alsın

Türkiye'ye düşen top ve havan mermileri konusunda Şam yönetimini 'aklınızı başınıza alın' diye uyaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi de Suriye tavrı konusunda eleştirdi: Sen şehitlerimizin yanında mısın Esed'in yanında mı diye sordu. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde konuştu. İstanbul için hayata geçirilen projeleri anlatan Erdoğan, sözü Suriye ile yaşanan gerilime ve CHP'nin tezkere tavrına getirdi. Erdoğan şunları kaydetti:

SEN ORAYI GEÇ

CHP'nin Suriye tavrı anlaşılabilir olmaktan çıktı. İki anne, üç tane yavru şehit oluyor... Onların yanında mısın, zalim Esed'in yanında mısın? Efendim bu tezkere niye gelmiş, savaş olur mu olmaz mı?... Sen orayı geç. Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer sen buna hazır değilsen, zaten devlet değilsin, sen buna hazır değilsen zaten millet olamazsın. Onun için atalarımız ne demiş: 'Hazır ol cenge sulh-u salah istersen' demiş. Gerekirse, bir zulme uğrarsan, gereğini de yapacaksın. İşte bak misliyle mukabele ediyoruz.

KEYFİNİ Mİ BEKLEYECEĞİZ

Suriye daha önce de tacizler oldu. Meskun mahallerden uzak olması dolayısıyla tahammül gösterildi ve nota verildi. Bu son olay olunca her şey bitti. O gece geç saatlere kadar atılması gereken adımlar atıldı. Bu milletin kararını, hassasiyetini, kimse test etmeye kalkmasın. Bizi adeta bu işlerden de kaçar noktaya kimse sokmasın. Bir savaş başlarsa ne olacak, şu olur mu, bu olur mu? Kardeşim sen buna hazır ol. Tezkeren elinde dursun. Eğer gerekirse, gereği yapılır. Biz orada kalkıp da sayın Kılıçdaroğlu'nun keyfini mi bekleyeceğiz?

CHP'YE: ŞEHİTLERİ İNCİTMEYİN

İstiklal Marşı'mız 2 kıta değil, 10 kıta. İstiklal Marşı'mızın içinde bize bir hedef, istikamet veriliyor.

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı / Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı / Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı / Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı... İşte biz de CHP'ye diyoruz ki; incitmeyin şehitlerimizi, incitmeyin bu toprakların altında kefensiz yatanları. Çünkü onlar, bu milletin bekası, bu milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, gözlerini kırpmadan canlarını vermekten çekinmediler. Biz gereken neyse, bunu yapmaya devam edeceğiz. Temennimiz Esed yönetimi, aklını başına alır, hem Türkiye'ye hem de kendi halkına yönelik saldırgan tutumundan vazgeçer.

MARMARA'YI KURTARACAK DEV PROJE

Başbakan Erdoğan konuşmasında açılışını yaptığı Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi hakkında da bilgi verdi. 650 milyon dolarlık tesisin günde 2,5 milyon İstanbullu'nun 600 bin metreküp atık suyunu arıtacağını ifade eden Başbakan, 'Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar'ın tamamının, Başakşehir, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerimizin bir bölümünün atıksuları artık burada arıtılıyor' dedi. Erdoğan şunları kaydetti: Buradan çıkan çamuru kurutup yakıt olarak kullanarak enerji üretiyoruz. Arıtılan suları da Ayamama deresine vererek, buraya yeniden hayat kazandırıyoruz. Yine suları parklarda, bahçelerde, sanayide de kullanarak değerlendiriyoruz. Şayet bu tesis olmasaydı, yüzlerce, binlerce ton katı atık Marmara denizine akacak ve bütün İstanbul'u, bütün bölgeyi tehdit eden bir çevre sorununa yol açacaktı.'

Annesi için mevlit okuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl 87 yaşında hayatını kaybeden annesi Tenzile Erdoğan'ın ölümünün birinci yılı dolayısıyla Üsküdar Hz. Ali Camii'nde mevlid-i şerif okuttu. Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde öğle namazının ardından okutulan mevlide, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, aile fertleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Yıldırım Demirören, Rıdvan Dilmen ve Rüştü Rençber katıldı. Başbakan Erdoğan da mevlitte, Kur'an-ı Kerim'den Fussilet Suresi'nden bir bölüm okudu. Mevlidi dinleyenlere kuzu tandır, pilav, irmik helvası, ayran ve lokum ikram edildi.


12 yıl önce