|

Islak imzalı mektup kime

Dolmabahçe'de STK temsilcileri ve gazetecilerle toplantı yapan Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen'den ıslak imzalı mektup geldiğini açıkladı. Erdoğan gazetecilere "okudum, henüz yanıt vermedim" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/01/2014 Saturday
Güncelleme: 15:36 - 4/01/2014 Saturday
Yeni Şafak
Islak imzalı mektup kime
Islak imzalı mektup kime

ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığı öğrenildi. Dolmabahçe'de STK temsilcileri ve gazeteciler ile toplantı yapan Erdoğan, Gülen'in son gelişmelerle ilgili kendisine ıslak imzalı bir mektup yazdığını açıkladı.

"Dershaneler ve kamudaki görevden almalar"

Başbakan, Gülen'in dershanelerin dönüştürülmesi ve kamudaki görevden almalara değindiği mektup için gazetecilere "okudum ama henüz yanıt vermedim" yorumunu yaptı.

GYV: Mektup Erdoğan'a değildi

Öte yandan, Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan mektupla ilgili bir açıklama yapıldı. Vakfın açıklamasında, Gülen'in mektubunun Başbakan Erdoğan'a hitabet yazılmadığı belirtildi. İşte o açıklama: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın Dolmabahçe''de bir kısım basın mensubu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiği toplantıda bir mektuptan söz edilmiş ve bazı gazeteciler tarafından kamuoyuna bu minval üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Yanlış bir bilgi üzerine bir takım hatalı yorumlar yapılmasını üzüntüyle karşıladık. İhtimal ki, Sayın Başbakan''ın sözleri tam anlaşılamadığından yanlış değerlendirmeler söz konusu olmuştur. Meselenin aslı şudur: Vakfımız Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, saygıdeğer bir devlet büyüğümüzün kendisine gönderdiği kıymetli bir insanla görüşmüş; görüşme sonrasında bir mektup yazarak mukabelede bulunmuştur. Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Sayın Başbakan Erdoğan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir "pazarlık" söz konusu değildir."


10 years ago