|

Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu bahtsız bedevi misali'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ilginç bir benzetme yaptı.

Aa
00:00 - 6/11/2012 Salı
Güncelleme: 15:04 - 6/11/2012 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu bahtsız bedevi misali'
Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu bahtsız bedevi misali'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Kızılcahamam'da geçen hafta sonu geleneksel istişare ve değerlendirme toplantılarının 19'uncusunu gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bizim siyasetimiz zümre siyaseti, elit siyaseti, istismar siyaseti değildir, hizmet siyasetidir. Bizim siyasetimiz sadece bir etnik grubu, sadece bir inanç grubunu, sadece bir bölge insanını veya belli bir toplum kesimini değil 75 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklamaya yöneliktir.'

Erdoğan, bundan sonraki toplantılarını, gelecek yılın Mayıs ayında yapacaklarını ifade etti.

Fitch'in not yükseltmesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir gelişme olmakla birlikte biz hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede bulunmadığını düşünüyoruz' dedi.

Erdoğan, 'Bütün ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkelerin A düzeyine sahip olduğu bir ortamda, bizim için hala B düzeyinde kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyete uygun bulmuyoruz. Fitch'in yaptığı artışı yeterli olmasa da bu yanlışın düzeltilmesi yolunda atılmış bir adım olarak görüyoruz' diye konuştu.

Bahtsız bedevi misali

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi gazetecileriyle yaptığı söyleşide, ekonomiyle ilgili çok sorunlu bir tablo çizdiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

'Allah'tan ki bu görüşmeyi sabah kahvaltıda yaptı. Adeta Hükümet'in ekonomik performansını yerden yere vurdu. Birkaç saat sonra da Fitch gibi çok önemli bir uluslararası kuruluş, 18 yıl sonra Türkiye'nin notunu bu seviyeye çıkartarak, Türkiye ekonomisinin ne denli başarılı olduğunu ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, bunu ben söyleseydim dün yine inanmayacaktın. Allah'tan Fitch böyle bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı yaptıktan sonra sen ne yaptın, onu merak ediyorum. Ama sen buna da bir şey uydurursun tabi. Çünkü bu konuda çok kabiliyetlisin. 

Doğrusu Kılıçdaroğlu ne zaman Hükümeti yerse dünyadan Türkiye'ye övgüler geliyor. Ülkesine bu kadar yabancı, bu kadar ilgisiz bir ana muhalefet partisi olabilir mi? Buna önünü görememek mi denir, okuma körlüğü mü denir, kendi ülkesine şaşı bakmak mı denir; bunu ben milletimin takdirlerine bırakıyorum. Hani var ya tam bahtsız bedevi misali.

Mücadele statükoculara karşı

Başbakan Erdoğan, 'AK Parti'nin sağladığı ekonomik başarıların altında demokratikleşme mücadelesi, özgürleşme hamleleri yatıyor. Bu mücadele kime karşı veriliyor, sadece çetelere, darbecilere, karanlık odaklara karşı mı? Hayır. Aynı zamanda onlarla ideolojik yakınlığı olan ve başını CHP'nin çektiği statükoculara karşı veriliyor' dedi.

Süt dökmüş kediye dönüyorlar

Erdoğan, KCK operasyonları konusunda Hükümet'i yerden yere vuran ve demokratlıkta mangalda kül bırakmayan çevrelerin bu caniliğe karşı yine 3 maymunu oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Maalesef konu terör örgütüne yönelik operasyonlar olduğunda ortalığı ayağa kaldıranlar, masumların ölümü karşısında sus pus oluyorlar. Bazı medya mensupları da 'Başbakan çok sert konuşuyor' diyor. Elma şekeri mi dağıtacağım, onların anladığı dilden anlatacağım. Herkese akıllarının alacağı şekilde konuşacaksınız.

Diyarbakır Valiliği'nin önünde gözlerinde kin, yüzlerinde nefret ifadesiyle devlete karşı aslan kesilenler ki bunlar Parlamento içinde, yerel yönetimin başında, örgütün cinayetleri, katliamları karşısında süt dökmüş kediye dönüyorlar. Görevlerini yapan devlet memurları karşısında panter kesilenler, üniversitelere, liselere, orta okullarına, ilkokullarına, ana okullarına yapılan bombalı saldılar karşısında kağıttan kaplana dönüşüyorlar.

Biz meselelerimizi demokrasi içinde çözebiliriz. 'Artık terör bitsin, terör örgütü silah bıraksın' dedikçe, bunlar cana, kana, ölüme daha çok sarılıyor. Adeta hepsi, nekrofili hastalığına kapılmışlar. Bunlar ölümlerden sapkın bir haz duyar hale gelmişler.

Açlık grevleri

Erdoğan, cezaevlerindeki açlık eylemlerine değinerek, 'Açlık grevine insanları sevkeden hükümet değil, BDP'dir. Bu insanlar sizin kanlı hesaplarınızın, ölüm oyunlarınızın parçası olmak zorunda mı? Elinizi bu insanların yakasından çekin' dedi.

Cezaevlerinde, örgütün kamplarında çocuklara bulunan anne ve babalara seslenen Erdoğan, şöyle konşutu:

'Sizlerin çocuklarınız hayatı, canı üzerinden kendilerine saltanat düzeni kuranlara izin vermeyin. Bunlar asla size huzur getirecek, hayır getirecek bir mücadele içinde değiller. Bunlar sizi ve sizin çocuklarınızı kullanarak ücreti mukabili taşeronluk görevini yerine getiriyorlar.'

Göbek değil, can atarız

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk lirasının değer kazanmasından rahatsız olduğunu belirterek, 'Ulusalcı geçinip de ulusal paramızın değer kazanmasından rahatsızlık duyan bir zihniyet bu. Biz, Türk lirasının değer kazanmasından dolayı göbek değil, ey Kılıçdaroğlu, can atarız can. Ulusal onurumuz için gerekirse can veririz. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar' dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Bu ülkenin, bu milletin geleceğine dair hiçbir perspektif sahibi olmayanlara diyoruz ki (bizi izlemeye devam edin)' ifadelerini kullandı.

11 yıl önce