|

Kimse Türkiye'ye istikamet çizemez

Başbakan Erdoğan, "17 Aralık'ta yapamadıklarını monşer bir adayla başarmak istiyorlar. Kimse Türkiye'ye istikamet çizemez" dedi.

Aa
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:13 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kimse Türkiye'ye istikamet çizemez
Kimse Türkiye'ye istikamet çizemez

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitingde konuşuyor.

Başbakan Erdoğan, "CHP, MHP, monşer adayları bizi sadece Arap halklarına destek vermekle, Türkmenlere destek vermemekle suçluyor. Bu monşer aday, çıkıyor, 'Türkiye Gazze'de hiçbir şey yapmıyor', 'Gazze'yi bırak Türkmenlere bak' diyor. Bir yandan İsrail zulmüne çanak tutuyor, bir yandan da tam partisi CHP, MHP gibi irkçılık yapıyor. Biz Türkmen kardeşlerimizi madden, manen destekledik desteklemeye devam ediyoruz. Türkmen kardeşlerimize desteği sürdürdük. TİKA, Kızılay, AFAD, THY, AA, TRT ile dünyanın her tarafına ulaştık" dedi.

Başbakan Erdoğan, "CHP ve MHP'nin monşer adayı kısa sürede partilerine uyum sağladı. Yalanlarının bini bir para. Bu monşerin yalan, iftiralarının peşine düşecek değilim, kendisini de zaten muhatap da almıyorum. Partisi CHP, MHP gibi ırkçılık yapıyor. 2 dönem genel sekreterlik yaptı, geride ismini bile bırakamadı. 17 Aralık'ta yapamadıklarını monşer bir adayla başarmak istiyorlar. Kimse Türkiye'ye istikamet çizemez. CHP'nin, MHP'nin, bu monşer adayın, Pensilvanya medyasının yalanlarına inanmayın. Bunlar, İsrail zulmünü örtmenin, perdelemenin peşindeler. İsrail oradan vuruyor, bunlar buradan vuruyor. Er ya da geç kazanan mazlumlar olacaktır"dedi.

Başbakan Erdoğan, "MHP'nin iktidarda olduğu dönemde CHP'nin yavrusuyla beraber dünyada yaptıkları yardım 45 milyon dolardı. Şimdi bizim yaptığımız ne biliyor musunuz, 3.5 milyar dolar. Neredeyse 1'e 9 artırdık" dedi.

Başbakan Erdoğan, "TİKA, Kızılay, AFAD, AA, TRT şartları zorlayarak Gazze'de faaliyet yapıyorlar. Bunu davul zurnayla yapmıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Başbakanı, bakanları dinleyenler, paralel devletin aktörleri ortaya çıkmaya başladı. Sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Bunu da göreceğiz. Bunun mücadelesini Türkiye olarak vereceğiz" dedi.

10 yıl önce