|

Erdoğan: Muhalefete şantaj var

Ispata'da halka hitap eden Başbakan Erdoğan paralele yapının muhalefete şantaj yaptığını söyledi. "CHP Genel Merkezi de usulsüz dinlenmiş. Peki CHP Genel Başkanı tek laf etti mi? Edemez!" diyen Erdoğan, "Şantaj var şantaj! MHP de dinlendi. 2011'den beri 450 MHP'li dinlenmiş. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şantaja izin vermez" dedi. "Nerede Barla'daki merhum Said-i Nursi, nerede Pensilvanya'daki zat" diyen Erdoğan, "Zaten rahle-i tedrisinden geçmemiş, ama öyle yutturmuş"

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 2/03/2014 Pazar
Güncelleme: 13:12 - 2/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan: Muhalefete şantaj var
Erdoğan: Muhalefete şantaj var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 12.20'de Isparta'ya vardı.

Erdoğan'ı, Süleyman Demirel Havalimanı'nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile diğer yetkililer karşıladı.


Başbakan Erdoğan, daha sonra partisinin Hükümet Meydanı'ndaki mitingine katılmak için Başbakanlık otobüsü ile havalimanından ayrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanından miting meydanına giderken yolda gençlere satranç takımı dağıttı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanyaları çerçevesinde Isparta'da konuştu.


Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerinden birine hazırlanıyoruz. Türkiye'ye istikamet çizecek yeni Türkiye'ye güç verecek bir seçime giriyoruz.

CHP ile MHP ruh ikizi

30 Mart'ta sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz.Eski ve Yeni Türkiye arasında bir tercih yapacaksınız. Bu CHP ve MHP ruh ikizidir.Sandıkta alt edemedikleri AK Partiyi montajlarla, iftiralarla yıpratacaklarını sanıyor. Bunların eline 3-5 koyun verseniz, kaybedip öyle gelir. Ne olacak! Kasetle gelen kasetle gider. Milletle gelen milletle gider. Bizim yolumuzu halk çizdi,halka tabi olarak bu yoldayız. Bu ruh ikizleri sandık varken, başka yollara girdiler, boğazlarına kadar çamura battılar.

Said-i Nursi CHP zulmünü burada çekti

Isparta'da Barla'da merhum Said-i Nursi uzun yıllar sürgünde yaşadı.Tek partinin, CHP'nin zulmünü burada çekti. Said-i Nursi CHP zulmünün her türlüsünü yaşadı ama asla boyun eğmedi, başka ülkelere sığınmayı düşünmedi. Bilakis, Rusya'ya esir düşmüşken, kaçtı ve kendi ülkesine döndü. Bediüzzaman Said-i Nursi yabancı ülkeden burayı karıştırmadı. Pensilvanya'daki zat Bediüzzaman'ın ifadesini ağzına almamıştır, nasıl alsın ki? Dürüstsen, samimiysen bu ülkeyi karıştırmayı bırak. Burası senin ülkene dön buraya gel. Onların arasında çok samimi olanlar var. Paralarını, arsalarını verdiler. Ben de samamiydim, ama safmışım. Bana da tespihler gönderdi, sadece ananas göndermedi. Ben de safmışım, ben de elimden gelen desteği verdim. Diyordum ki samimi. Bana da tespihler gönderdi, sadece ananas göndermedi. Son Türkçe olimpiyatlarında Peygamberimizin orada olduğunu söyleyince şaşırdım. Nerede Barla'daki Said-i Nursi, nerede Pensilvanya'daki zat! Hazreti Cebrail'e destek vermem diyen Zat, CHP'ye destek veriyor.

Ağustos'ta 40 bin öğretmen alımı

30 Mart akşamı Türkiye'de milletimiz AK Parti ile yola devam diyecek inşallah. Milli gelirimiz 230 milyar dolardı, şu anda 800 milyar dolar oldu. 10 Sene de başardık bunu. Yolsuzlukların olduğu ülkede siz milli geliri böyle arttırabilir misiniz? Yolsuzlukların olduğu ülkede siz milli geliri böyle arttırabilir misiniz? Türkiye yüzde 4 büyüme ile dünyada en çok büyüyen ilk 5 ülke arasına girdi. Ara devrede 10 bin öğretmen alımı yaptık, şimdi Allah nasip ederse Ağustos'ta 40 bin öğretmen alımı yapacağız. Memur ve işçiden 13,5 katrilyon kestiler, hemen bunu ödeyeceğiz dedik, ödedik ve bitti. Konut edindirme yardımı adı altında kestikleri paraları da biz ödedik.

Bana 'Başbakan' desen ne olur demesen ne olur

Bu Genel Müdür bana Başbakan demeyecekmiş! Bana milletim Başbakanım diyor. Desen ne olur, demesen ne olur! Biz eserlerimizle konuşuruz, bunlar iftiralarla konuşurlar. İstanbul'a 3. havalimanı yapılıyor. Bedeli 46 milyar dolar. Devletin cebinden para çıkmayacak. Marmaray'ı bitirdik. Biz gemileri karadan yürüten Fatih'in torunlarıyız. Farkımız bu! Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapıyoruz, rahatsız oldular. Zaten bunlar diğer köprüleri de istememişlerdi. Biz yaparız. Biz bu millete sevdalıyız. Biz bu millete aşığız. Dertliyiz biz dertli! Bunların böyle bir derdi yok.

Muhalefete şantaj var

CHP Genel Merkezi de usulsüz dinlenmiş. Peki CHP Genel Başkanı tek laf etti mi? Edemez! Şantaj var şantaj! MHP de dinlendi. 2011'den beri 450 MHP'li dinlenmiş. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şantaja izin vermez. Bunları inlerinden çıkarıp milletin önünde rezil edeceğiz.

Yıllardır beklenen ihale gerçekleşiyor

2003'de 3 bin kişilik havayolu kapasitesini 2013'de 50 bine çıkardık! Hızlı tren konusunda Isparta'yı dışarıda bırakmıyoruz. Yıllardır beklediğiniz Dereboğazı bölünmüş yol çalışmasının ihalesini yaptık. 100'e yakın tünel açtık. Dağları deldik dağları ! Biz olaya Ferhat gibi yaklaştık. Isparta'ya bir devlet hastanesi sözümüz vardı.755 yataklı bir hastane yapıyoruz. 12 Mart'ta temeli atıyoruz.

Kızlarımızı böldüler, başı açıklar üniversiteye girebilir, kapalılar giremez diye. Düşünsenize ABD'de başörtülü okunabiliyor, benim ülkemde okuyamıyor. Öz vatanında garipsin,öz yurdunda parya! Şimdi hamdolsun başı açık, başı kapalı ayrımı kalmadı. İşte normalleşme bu, kardeş olmak bu! Başörtülü kızlarımızın hala teslim edilmeyen hakları var, bunları biliyoruz ama sabır.


10 yıl önce