|

Erdoğan: O yazar bunu öğrensin

Başbakan Erdoğan, Çek' gitmeden önce soruları yanıtladı. Bir basın mensubunun, 'Türkiye Avrupa Birliği yörüngesinden kayıyor mu? Nedir durumumuz' sorusuna bir köşe yazarına tepki göstererek, "O da büyük köşe yazarlarından geçinen bir tanesi. 'Türkiye diyalog ortaklığına bile kabul edilmedi' diyor. Biz şu an Sanghay Beşlisi'nde diyalog ortağıyız. Buradan onun da bilmesini istiyorum öğrensin. O cehaletinden kurtulmuş olur." dedi.

Aa
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 15:15 - 3/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan: O yazar bunu öğrensin
Erdoğan: O yazar bunu öğrensin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Brüksel'le konuşacağız

Bir basın mensubunun, kendisinin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne dikkati çeken açıklamasını hatırlatarak, 'Türkiye Avrupa Birliği yörüngesinden kayıyor mu? Nedir durumumuz' sorusuna Erdoğan, 'Anladım. Bu işi anlamayanlar da var. Tabi sizleri tenzih ediyorum' yanıtını verdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

'O da büyük köşe yazarlarından geçinen bir tanesi. 'Türkiye diyalog ortaklığına bile kabul edilmedi' diyor. Biz şu an Sanghay Beşlisi'nde diyalog ortağıyız. Buradan onun da bilmesini istiyorum öğrensin. O cehaletinden kurtulmuş olur. Avrupa Birliği sürecinde ise kalmak kalmamak noktasında, ben milletime ve size bir soru yöneltmek istiyorum. 50 yıl Avrupa Birliği kapısında bekletilen bir ülke, sonunda bir karar vermek durumunda olmaz mı? Bunu hiç bir ülkeye Avrupa Birliği uygulamamıştır. Böyle 50 yıl, 40 yıl, 30 yıl bekleyen bir ülke yok. Böyle bir uygulamayı Türkiye'ye karşı yapıyorlar. Biz de burada, yapacaksan yap, yapmayacaksan açıkça söyle. Bizim söylediğimiz bu. Yakında bizim bir Brüksel ziyaretimiz olacak orada da kendileriyle bunları açık açık konuşacağız. Yapacaksanız yapın bu işi. Olacaksa olsun. Olmayacaksa bunu da söyleyin. İlla bizim ayrılmamızı bu noktada, 'Hadi ayrılıyoruz, çekilelim' diye bir şey bekliyorsanız, bunu da değerlendiririz.'

Almanya tutuştu

Avrupa Birliği ile İngiltere ilişkilerinin örneğini veren Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron'un 'Seçimi kazanırsam Avrupa Birliği ilişkilerini referanduma götüreceğim' ifadelerini hatırlatarak, 'Bu soruyu bize soranlar İngiltere için niye düşünmüyor? Bak tutuştu? Almanya hemen 'İngiltere nasıl böyle bir şeyi yapar, Cameron nasıl böyle bir açıklama yapar' bunu söylüyor' diye konuştu.

11 yıl önce