|

Erdoğan: örgüt lideri itiraf etti kimse ağzını açmadı

Grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan paralel yapıyı kastederek "Bu Yapı şeffaf değil, gayeleri, amaçları, finansı belli olmayan bir yapı" dedi. HSYK'nın çalışmasını rapor alarak kilitlemeye çalışanlar da Erdoğan'ın gündemindeydi. Erdoğan,"Paralel Örgüt'ün ABD'deki lideri, Amerika'dan birilerinin izlendiğini itiraf ediyor. Buna daha bir savcı dava açmadı. Bir parti genel başkanı da konuşmadı" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 11/02/2014 Salı
Güncelleme: 12:02 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan: örgüt lideri itiraf etti kimse ağzını açm
Erdoğan: örgüt lideri itiraf etti kimse ağzını açm

Başbakan Recep Tayip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları;

Van'da şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan askerlerimize Allah'tan acil şifa diliyorum.

Öte yandan dualarımız Bosna Hersek'teki kardeşlerimizle beraber. Bosna Hersek'teki olayları kaygı ile izliyor, olayların sona ermesi için dua ediyoruz.

İran ziyaretimizde ticaret hacmimizin 30 milyar dolara ulaşması hedefini tekrar kayıt altına aldık.

Almanya ziyaretimizde 23 ve 24. fasıllar konusunda neler yapılabilir konuştuk. Enerji ilişkilerimizi ele aldık.

Yapılan düzenlemeyle artık yurt dışındaki Türk vatandaşları da oy kullanabilecekler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışındaki vatandaşlarımız oy kullanabilecek. Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız oy kullandırma işlemi için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu hakkın hayırlı olmasını diliyorum.

Soçi Kış Olimpiyatları sebebi ile oraya günübirlik bir ziyaretimiz oldu.

Kıbrıs'ın genelinde yeni bir sürece doğru gidiyoruz. Temennim gelinen noktadan geri adım atılmaması.

İstanbul'da engelli vatandaşlarımız için donanıma sahip erguvan otobüsleri hizmete aldık.

Yarın Batıkent- Sincan metro hattını açıyoruz . Şimdi sırada Çayyolu ve Keçiören hattı var. Onları da en kısa sürede açacağız.

Gelecek hafta 30 Mart yerel seçimleri için mitinglerimize yoğun bir şekilde başlıyoruz. 81 vilayetimizde yoğun bir propaganda çalışması sürdüreceğiz. Milletvekili ve teşkilatımızla tam kadro halinde sahada 30 Mart herhangi bir şahsın belediye başkanı olması seçimi değildir. AK Parti'nin oylarının aşağı çekilmesi hedefleniyor. Birileri laf üretir , biz icraat üretiriz. Sizler bu seçimde öyle bir gayret içinde olacaksınız ki, AK Parti daha da güçlenerek seçimden çıkaracaksınız.

Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. Şöyle geriye dönüp Anadolu'nun hüzün tarihini gözünüzün önüne getirin.

Bu cefakar millet okul istedi,yol istedi,huzur istedi vermediler. Bir anne düşünün yavrusu şehit düşmüş, düşmanı sevindirmeyeceğim demiş, dik durmuş. Bu başka analarda olmaz, bizde olur. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın bu ülkede iktidar medyanın, çetelerin, belli sermaye gruplarının oldu. Asırlardır ötelenen, hakir görülen, hali hatırı sorulmayan millet iradesi Ak Parti ile karar süreçlerine yansımıştır.

Bu ülkede artık kararları milletim veriyor. Bundan rahatsız oluyorlar. Bunlar senin dirini değil,ölünü sevdiler. Bunu tüm parti mensuplarına söylüyorum. Bu ülkede kararları artık millet veriyor. Azınlığın güvenesi biz olduk. Bugüne kadar azınlığa haklarını verilmedi. Onların haklarını güvence altına aldık. Bu ülkenin Başbakanını Batı'ya şikayet edecek kadar alçaldılar. Bu ülke artık Faiz Lobisi, Vaiz Lobisi, Sermaye Lobisi tarafından yönetilemez. Kimin ne meselesi varsa gelip Türkiye'de, sandıkta görmelidir. Türkiye dışarıdan yönetilecek bir ülke değildir. Bizim karşımıza mertçe siyaset sahnesinde çıkmıyorlar. Çünkü millet bunların karşısında, milletle aynı yolda yürümüyorlar. 17 Aralık Yeni Türkiye'nin tüm kazanımlarına karşı yapılmıştır. 17 Aralık bir "yıkım" projesidir. Ak Parti gitsin diyorlar. Ak Parti'nin yerine geçmişte olduğu gibi kaosu, yasakları öneriyorlar.

AK Parti gitsin diyorlar. Ak Parti'nin yerine geçmişte olduğu gibi kaosu, yasakları öneriyorlar. Başbakan Erdoğan: Sayın Baykal'ın nasıl gönderildiğini millet açıkça gördü. Açıkça söylüyorum bu oyunun arkasında da paralel yapı vardır. Biz irademizi asla sinsi yapılara teslim etmedik, etmeyeceğiz. Hodri meydan ellerinden geleni yapsınlar.Ellerinde hangi kirli araç varsa kullansınlar, çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Muhalefete soruyorum, İnternet Yasası'na niye karşı çıkıyorsunuz? Niçin bunun yanında yer almıyorsunuz? Siyasi partilerin üzerindeki çok çirkin, çok ahlaksız bir tehdidi ortadan kaldırıyoruz. İnternet düzenlemesi paralel yapıpı, ortam dinlemelerini çökertmeye yöneliktir. Paralel yapıyla ilgili ağzınızı niye bıçak açmıyor. Sizi kimin tehdit ettiğini açıklayın. Ak Parti kasetlerle yıpratılmaya çalışılıyor. Biz buna boyun eğmeyeceğiz.

Hiç kimse fişlenmeyecek, kimsenin bilgileri depolanmayacak, hiç kimsenin özgürlüğü ihlal edilmeyecek. Biz Ak Parti siyasetine değil Türkiye siyasetine güç kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Paralel yapının ne olduğunu herkesin görmesi lazım. 40 yıl boyunca örgütlenmiş bir yapı söz konusu.Şeffaf ve açık değiller. CHP ve MHP paralel yapıyla müşterek hareket ediyor. İş olacağına varır, adımlar atılacak, gereği yapılacak. Aynı yapı devletin her kurumunda etkin olmaya çalışmış.Yürütme olarak müdahale edince rahatsız oluyorlar. Yarın millete hesap verecek olan biziz. Bunlar sadece liderlerine verecekleri hesabı düşünüyor. Devletin imkanlarıyla elde ettikleri verilerle hemen herkese şantaj yapmışlar. Bunlarda yalan meşrudur, her şey bunlar için meşru. Allah aşkına bir müslüman diğer bir insanın mahremine girebilir, bunları kaydedip yayabilir mi? Bu imana, insafa sığar mı? Paralel Örgüt'ün kökü 12 Eylül Darbesindedir 28 Şubat'tadır Biz ihaneti 7 Şubat'ta gördük ve artık gereğini yapıyoruz. AK Partili kardeşlerimize sesleniyorum,kapınıza gelirlerse biz halimizden memnunuz, çok meraklıysanız partinizi kurun da gelin deyin


10 yıl önce