|

Erdoğan''a Balkanlardan dev destek

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan''a seçim çalışmaları için Balkanlardan bir ekip geldi.

.
00:00 - 31/07/2014 jeudi
Güncelleme: 17:14 - 31/07/2014 jeudi
Yeni Şafak
Erdoğan''a Balkanlardan dev destek
Erdoğan''a Balkanlardan dev destek

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan''a seçim çalışmalarında destek olmak için Balkanlardan bir heyet İzmir''e geldi. Aralarında Bosna Hersek eski Başbakanı, milletvekilleri, akademisyenler ve kanaat önderlerinin olduğu 25 kişilik heyet, Erdoğan''a 10 Ağustos''a kadar seçim bölgelerinde destek olacak.

AVRUPA SİZİN SAYENİZDE MEDENİYETİ ÖĞRENİYOR

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''a seçim çalışmalarında destek olmak için 25 kişilik Balkan heyeti Türkiye''ye geldi. İlk olarak Başbakan Erdoğan''ın Manisa mitingine katılacak olan grup ardından İzmir ve İstanbul''da seçim çalışmalarına destek verecek. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait''in önderliğinde İzmir''e gelen grup AK Parti İl Başkanı Bülent Delican''ı ziyaret etti. Delican, ''Türkiye Balkanlar''da yaşayan evlatlarına, tarihine, milletine her zaman sahip çıktı. Şimdi de sizler bize sahip çıkıyorsunuz. Bugün bize çıktığımız mücadelede destek vermeye geldiniz. Bize destek vermenizden büyük mutluluk duyuyorum. Bizi orada siz ayakta tutuyorsunuz. Avrupa sizin sayenizde medeniyeti öğreniyor. Siz bize atalarımızın emanetiniz'' dedi.

OSMANLI'NIN MERKEZİ BALKANLARDI

Delican, İzmir için önemli bir gün olduğunu belirterek, ''Atalarımız Balkanlar''ı Osmanlı''yı merkez olarak seçti. Osmanlı''nın merkezi Balkanlardı. Osmanlı bölgedeki inşaları hemfikir gördü, onları kucakladı. 1912''ye kadar Balkanlar''da Osmanlı toprakları vardı. Atalarımız büyük trajediyle geri çekildiler. Ancak oradaki vatandaşlarımız bizi her zaman temsil ettiler. Bugün bize çıktığımız mücadelede destek vermeye geldiler. İzmir''de seçim çalışmalarına katılacaklar. Bölgemizde Balkanlar''dan gelen kardeşlerimizle görüşmeler yapacaklar. Türkiye''nin geleceği konusunda fikirlerini paylaşarak katkı verecekler. Bizi tarihi süreçte yalnız bırakamadıkları için hepsiyle helalleşmek istiyorum. İyi varsınız, iyi ki geldiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bizim için tarihi bir dönüm noktası. Yeni bir dünyaya adım için önemli bir kapı açılacak'' diye konuştu.

''HACI İLYAS AMCA BAŞBAKANIMIZA SAHİP ÇIKTI''

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın Balkanlar''dan büyük destek gördüğünü belirterek şöyle konuştu: ''Başbakanımıza ahde vefa olarak Balkanlar''dan buraya geldiler. Başbakanımız Balkan ziyaretlerinde büyük destek gördü. Başbakanımız cezaevinden çıktıktan hemen sonra Makedonya''da misafir edilmişti, destek verilmişti. Türkiye her kurumuyla Balkanlara sahip çıkıyor. Biz onları kendimizden biri olarak görüyoruz. Bugün de seçim çalışmalarında bulunacaklar. Yarın ilk olarak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan''ın Manisa mitingine katılacaklar. Ardından İzmir mitinginde destek olacaklar. Başbakanımızla da görüşecekler. Ardından İstanbul''da çalışmalarına devam edecekler. Balkanlar''dan buraya gelen Hacı İlyas Amca Başbakanımızın çok değer verdiği birisidir. Özellikle Gezi olaylarında Hacı İlyas''ın da içinde bulunduğu grup ''Dik dur eğilme Balkanlar seninle'' pankartlarıyla Başbakanımıza sahip çıktılar.''

''BÜYÜK KARDEŞİM ERDOĞAN KAZANACAK''

Başbakan''a ''büyük kardeşim'' diye hitap eden Balkan Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlyas Ramazanoğlu da şunları söyledi: ''Benim büyük kardeşim Recep Tayyip Erdoğan''a destek vermek için geldik. Bizim bir vefa borcumuz var. Türkiye bir anavatan ama Balkanlar''da da bir Türkiye var bundan haberiniz olsun. Seçimde bir bayram yapacağız. Büyük kardeşim kazanacak ve Türk bayramı olacak inşallah. Benim kardeşim Erdoğan''ın Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Burada 11 Ağustos''ta birlikte bayram edeceğiz. Türkiye olmasaydı Bosna''da Müslümanlar yaşayamazdı. Bütün Müslümanlar dünyaya sizle bakıyorlar.''

Eski Bosna-Hersek Başbakanı İsmet Kasumogic ise Recep Tayyip Erdoğan ile 20 yıldan uzun bir dostluğu olduğunu belirterek, ''Başınıza hayırlı kimseleri getirin ki hayır göresiniz. Dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar devam etsin. Türkiye''den Allah razı olsun. Bizim Türkiye''ye karşı bir vefa borcumuz var. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Allah Türkiye ve Türk milletini zayi etmesin. İnşallah seçimlerde en hayırlısı başa geçer de bayram yaşanır'' şeklinde konuştu.

il y a 10 ans