|

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert cevap!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''İktidarının 10. yılını geride bırakan AK Parti'de öyle birilerinin umduğu, beklediği gibi bir metal yorgunluğu asla yok'' dedi.

Aa
00:00 - 4/11/2012 Pazar
Güncelleme: 18:59 - 4/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert cevap!
Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert cevap!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışındaki konuşmasında, istişarenin farklı anlamlarının yanı sıra ''arıdan bal alma'' anlamına geldiğini söyledi.

''Danışanın dağları aştığı, danışmayanın yollarda şaştığı'' sözünü hiç unutmadıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Müzakerenin katılımcılığın bütün nimetlerinden, bereketinden hamdolsun bugüne kadar ziyadesiyle yararlandık. Bundan sonra da yararlanmaya devam edeceğiz. Kendi partilerinin işleyişinde demokrasiyi hakim kılamayanlar, ülke siyasetin de de demokratik bir anlayışa özellikle yaklaşamazlar, onun çizdiği çerçevede hareket edemezler. Türkiye'de cumhuriyeti dillerinden düşürmeyenlerin aslında cumhurla cumhuriyetle ilgilerinin olmadığını nasıl biliyorsak aynı şekilde demokrasiyi dillerinden düşürmeyenlerin de gerçekten demokratik bir anlayıştan ne kadar uzak olduklarını gayet iyi biliyoruz.''

Erdoğan, tüm sunumların ardından milletvekillerinin düşüncelerini, sorularını ve tekliflerini ilettiklerini ifade ederek, ''İktidarının 10. yılını geride bırakan AK Parti'de öyle birilerinin umduğu, beklediği gibi bir metal yorgunluğu asla yok. Tam tersine heyecanımız, dinamizmimiz, üretkenliğimiz en az iktidara geldiğimiz günkü kadar diridir'' dedi.

Bedeli neyse ödeyelim

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AK Parti'nin 2023 vizyonuna ilişkin sözleri için, ''2002'de Türkiye'yi o bitmiş, tükenmiş Türkiye'yi biz bu MHP'den, DSP'den ve ANAP'tan devraldık. Şu anda DSP diye bir parti var mı, Anavatan Partisi diye bir parti var mı? Tamamen bunlar yok oldu. 'MHP, eh, şu anda ayakta durmaya gayret ediyor. Bir dönem parlamentoya dahi giremedi. Şimdi parlamentoda ama diyor ki 'Bizden 2023'ü çaldılar, kaptılar'. Yani eğer bunun patenti hakikaten size aitse bedelini de söyleyin ödeyelim'' karşılığını verdi.

Öğretmen ihtiyacı

Hala bazı okullarda öğretmen ihtiyacının tamamen karşılanamadığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 120 bin öğretmene daha ihtiyacımız var. Kadro eksiğini tamamen gidermemiz ise bütçe imkanlarımızın gelişmesine, ülke ekonomimizin daha büyümesine bağlı.

İhtiyacın tamamen karşılanması başka bir şeydir, okuldan mezun olan veya atama bekleyenlerin hepsinin öğretmen olarak atanması başka bir şeydir. Ne devletin böyle bir taahhüdü olabilir ne de dünyanın herhangi bir köşesinde üniversiteyi bitirenler doğrudan kadroya atanır, böyle bir şey yok. Bu yönde iktidarı suçlayıcı şekilde propagandalar yapılması da doğrusu hiç adil bir yaklaşım olmaz''

11 yıl önce