|

Erdoğan'dan kritik telefon görüşmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefonda görüştüğü, görüşmede Erdoğan'ın, Filistin'de milli mutabakatın sağlanması yolunda gerçekleşen son gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını ifade ettiği öğrenildi.

Aa
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:07 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'dan kritik telefon görüşmesi
Erdoğan'dan kritik telefon görüşmesi

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Meşal, dün gece Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak Hamas ve El Fetih arasındaki sağlanan milli mutabakat hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan'ın da Türkiye olarak Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanmasına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, milli mutabakatın sağlanması yolunda gerçekleşen son gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını ifade ettiği belirtildi.

"Türkiye Batı Şeria ve Gazze'ye insani yardım yapacak"

Bu arada, Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada da Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin, Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve görüşmede Filistinli gruplar arasında milli mutabakata varılması konusunun detaylarının ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre Davutoğlu, Türkiye'nin milli mutabakata tam destek verdiğini ve varılan anlaşmanın uygulamaya konulmasını kolaylaştırmak için Batı Şeria ile Gazze'ye insani yardım yapacağını söyledi.

Davutoğlu'nun, mutabakatı desteklemeleri için bazı mevkidaşları ile diplomatik görüşmelerde bulunacağı ve bunlar arasında ABD Dışişleri Bakanının da bulunduğu ifade edilen açıklamada, Davutoğlu'nun Heniye'yi Türkiye'ye davet ettiği bilgisine de yer verildi.

10 yıl önce
default-profile-img