|

Erdoğan'ın Brüksel'e gidecek

Aa
00:00 - 16/01/2009 Cuma
Güncelleme: 17:57 - 16/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan'ın Brüksel'e gidecek
Erdoğan'ın Brüksel'e gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun daveti üzerine 18 Pazar günü Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, ziyarete ilişkin olarak şunlar kaydedildi:

“Sayın Başbakanımız, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun daveti üzerine 18-20 Ocak 2009 tarihlerinde Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştirecektir. Sözkonusu ziyaret, AB Komisyonu Başkanı'nın daveti üzerine ülkemizden Başbakan düzeyinde 1996 yılından itibaren gerçekleştirilen ilk ziyaret olma özelliğini taşımaktadır. Bu aynı zamanda 2004 Aralık Zirvesi'nden bu yana Brüksel'e Başbakan düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacaktır. Hatırlanacağı üzere AB Komisyonu Başkanı Sayın Barroso da en son 10-12 Nisan 2008 tarihlerinde ülkemizi ziyaret etmişti.

Sayın Başbakanımızın Brüksel'deki temaslarında, öncelikle katılım sürecimiz olmak üzere, Türkiye-AB ilişkilerinin tüm yönlerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacaktır.

Sayın Başbakanımız Brüksel'de, AB Komisyonu Başkanı Barroso başkanlığındaki Komisyon heyeti, AB Ortak Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering ve AP Siyasi Grup Başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirecektir.” Programı kapsamında, 19 Ocak günü Avrupa Politika Merkezi ve Avrupa Dostları adlı düşünce kuruluşlarında birer konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan, aynı gün Brüksel'deki İstanbul Merkezini de ziyaret edecek. Erdoğan, ayrıca 18 Ocak günü Belçika'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla ve dernek temsilcileriyle bir araya gelecek.

15 yıl önce