|

Erken seçimi talep edecek parti göremiyorum

Devlet Bakanı Çelik, "Türkiye'de erken seçim atmosferi olmadığı gibi, ben erken seçimi talep edecek siyasi partinin de olmadığı inancındayım. Çünkü tablo gayet açık' diye konuştu

Aa
00:00 - 2/01/2010 Cumartesi
Güncelleme: 21:13 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Erken seçimi talep edecek parti göremiyorum
Erken seçimi talep edecek parti göremiyorum

Devlet Bakanı Faruk Çelik, erken seçimle ilgili olarak, 'Türkiye'de erken seçim atmosferi olmadığı gibi, ben erken seçimi talep edecek siyasi partinin de olmadığı inancındayım. Çünkü tablo gayet açık' dedi.

Çelik, uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı kişiler için bir otelde verdiği yemek öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bursa'da yaklaşık 22 yıldır siyasetin içinde bulunduğunu ve bu zaman içinde birçok kişiyle çalıştığını ifade eden Çelik, bu kişilerle yemekte bir araya gelerek sohbet etmek istediğini söyledi.

Çelik, siyasette vefanın çok önemli olduğuna inandığını dile getirerek, 'Hep beraber bir salonda buluşup, geçmişteki hatıralarımızı yad etmek, sohbet etmek istedik' diye konuştu.

Bakan Çelik, 'Muhalefette erken seçimin dillendirildiğini görüyoruz, kabinenin bir üyesi olarak buna nasıl bakıyorsunuz?' şeklindeki soru üzerine, erken seçimle ilgili Hükümetin fikrinin birçok defa dile getirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Belki yaz sıcağından dolayı 2011'de birkaç ay öne alma durumu olabilir diye. Onun dışında Türkiye'de erken seçim atmosferi olmadığı gibi, ben erken seçimi talep edecek siyasi partinin de olmadığı inancındayım. Çünkü tablo gayet açık. Milletimiz her şeyi net bir şekilde görüyor. Ama seçim yaklaştıkça bunun edebiyatı olur. Buradan kendisine pay çıkarmaya çalışanlar olabilir. 2010 yılını, bütün eforumuzu ülke insanın refah düzeyini yükseltme ve krizin oluşturduğu olumsuzlukları gidermeye dönük yoğun çalışma yılı olarak değerlendiriyoruz.'

'Türkiye'nin güven endeksinin her geçen gün düştüğü iddialarıyla ilgili neler düşündüğünün' sorulması üzerine de Çelik, Türkiye'nin normalleştiğini ifade etti.

Çelik, her şey hukuk çerçevesinde cereyan ettiği sürece endişe edilecek bir şey olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

'Ama burada haddi aşan bazı değerlendirmeler, bazı ithamlar söz konusu oluyorsa ve kurumlarımızı yaralıyorsa, buna dikkat etmek gerekiyor. Yoksa yanlış yapan, suçlunun peşinde olmak gerekiyor. Demokrasimizin şeffaf hale gelmesi gerekiyor. Bu konuda attığımız yasal adımları, uygulamalarla bütünleştiren bir anlayışın Türkiye'de iyiden iyiye kökleşmesi gerekiyor. Bu anlamda da problem yok. Ama haddi aşan ifadeler kullanılıyorsa, yani ilgili alanın dışında, ilgisizlerle ilgili bazı bütünleştirmeler oluyorsa bunları tasvip etmemiz mümkün değildir. Hukuk devletinde inanıyorum ki her şey rayına giriyor ve her şey normalleşiyor.'


14 yıl önce