|

Fatih Erbakan, siyasete soyundu

Cihan
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 18:20 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Fatih Erbakan, siyasete soyundu
Fatih Erbakan, siyasete soyundu

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Saadet Partisi'nin (SP) seçim çalışmalarına katıldı.

Fatih Erbakan, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü eleştirdi.

Zeytinli'deki Çınarlı Kahve'de konuşan Fatih Erbakan, Türkiye ve dünyada yaşanan sıkıntıların tek kaynağının Siyonizm olduğunu söyledi.

Erbakan, "Bunlar Müslüman ve Hristiyanları kendilerine köle yapmak istiyor. Bunların amacı, büyük İsrail'i kurup Türkiye başta olmak üzere çevredeki bütün Müslüman ülkeleri kontrol altına aldıktan sonra büyük İsrail'in güvenliğini sağlamaktır. Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine Süleyman mabedi inşa edecekler. Krallarının geleceğini ve dünyaya hakim olacaklarına inanıyorlar. 5 bin 700 senedir buna inanıp çalıştıkları için çok büyük güce sahipler. Bunlara, sizin ortak olduğunuz günahlara biz ortak olmayacağız diyerek bir kez daha oyumuzla destek vermeyeceğiz. Saadet Partisi'nin baraj problemi yok. Kendi anketlerinde yüzde 13.5 görünüyor." dedi.

Başbakan Erdoğan ve Bakan Gül'ü de eleştiren Erbakan, "Başbakan'la ilgili birçok gazetede haberler görüyorduk. Bundan muhtar bile olmaz, bu adamdan hiçbir şey olmaz. Siyasi yeterliliğini kaybetti. Bundan sonra ömür boyu siyasi yasaklıdır. Bunları diyen ve daha önce Milli Görüş'çüyken sabah akşam ona tabiri caizse atıp tutan gazeteler, birdenbire 2002 seçimi öncesinde en büyük Tayyip Erdoğan âşığı kesiliverdi. Muhtar bile olamayacak Tayyip Erdoğan için Siirt'teki seçimler iptal edilip özel seçim yapıldı." şeklinde konuştu.

Erbakan, "Öte yandan Abdullah Gül ağabeyimiz, gazetelerin ve televizyonların karşısına geçerek ne dedi biliyorsunuz? 'Muhterem kardeşlerim, dünyayı kana bulayan Amerika, dünya barışı için en fazla şehit veren ülkedir. Ondan sonra da Türkiye gelir.' dedi." diye konuştu. Tarım ve Köyişleri Bakanı'na da seslenen Erbakan, şunları kaydetti: "Tarım Bakanlığı tarafından domuz kredisi verilmeye başladı. Artık domuzu kasaplık hayvan sınıfına soktular. Kredi almak için gittiğinizde inek veya zeytin yetiştireceğim diye beş kuruş alamazsınızama domuz yetiştireceğim derseniz alırsınız. 22 Temmuz'da oy kullanırken dikkat edin, bunların günahına ortak olmayın."

Fatih Erbakan, daha sonra beldeden ayrıldı.

17 yıl önce