|

Fatma tatile çıkacak

Köşk'teki Cumhuriyet resepsiyonuna katılan Erdoğan 'Ayşe tatile çıkacak mı?' sorusuna 'O 1974'te kaldı. Bu kez Fatma tatile çıkacak' diye cevap verdi

Abdülkadir Selvi
00:00 - 31/10/2007 mercredi
Güncelleme: 01:27 - 31/10/2007 mercredi
Yeni Şafak
Fatma tatile çıkacak
Fatma tatile çıkacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, Köşk'teki Cumhuriyet Resepsiyonu'nda sınırötesi operasyon konusunda net konuştu: “Bin düşünüp bir yapacağız ama pir yapacağız.” Türkiye'nin PKK ile mücadelede uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanma konusunda kararlı olduğunu belirten Erdoğan, 1974 Kıbrıs harekatının parolası olan “Ayşe Tatile çıksın” sözüne gönderme yapılarak, “Bu kez de Ayşe tatile çıkacak mı?” şeklindeki soruya, “Niye Ayşe'ye kilitlendiniz. O 74'te kaldı. Bu kez de Fatma olsun” diye karşılık verdi.

TSK'YA ENGEL OLMAYIZ

Hükümet ile TSK'nın uyum içinde çalıştığının altını çizen Erdoğan, “Genelkurmayla görüşürüz vakti, saati geldiğinde atılması gereken adımları atarız. Silahlı kuvvetlerimizin önüne biz hiçbir zaman defans koymayız” dedi. Başbakan Erdoğan'ın mesajları özetle şöyle:

“ABD'ye niye gidiyor diyorlar. Ben muhalefeti anlamakta zorlanıyorum. Bu konuda söz dalaşına girmek istemiyorum. Şimdi dayanışma zamanı. Meclis'te bize olumlu yaklaşım gösterdiler, tezkereye destek verdiler. Basında bazıları 'Amerika'ya dinlemeye mi gidiyor' diyor. Tam da dinleyecek adamı buldular, söylemeye gidiyorum. ABD'ye gidince bizi şimdiye kadar sadece oyaladınız diyeceğiz.”

KAYIP ASKERLER İÇİN UMUT

Başbakan Erdoğan kayıp askerler konusunun sorulması üzerine konuyu yakından takip ettiğini belirterek,”Her an olumlu bir gelişme olabilir” dedi.


Barzani yataklık yapıyor

Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani'nin 'Beni muhatap alın' açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, “Barzani teröre yataklık yapıyor” diye uyardı. Erdoğan şöyle konuştu: “Barzani bizim muhatabımız olamaz. Bizim muhatabımız merkezi yönetimdir. Bağdat'la görüşürüz. Barzani'ye şunu çok açık net ortaya koymamız lazım; Terör örgütüne o bölgede yataklık yapar durumda. Olay budur. Bunun Uluslar arası hukukta ne anlama geldiği de bellidir. Şu anda Irak'ın içinde iç barış yok. Kendi içlerinde iç barış yok. Kendi içinde barışık değil ki, komşularıyla barışık olacak. Terör örgütleri bizim ülkemize girdikçe biz uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanırız ve kullanacağız.”

Başbakan Erdoğan, operasyon tarihine ilişkin spekülasyonları da eleştirdiği açıklamasında, “Ben size tarih veremem. Bu sorularla ne yapmak istiyorsunuz? Vakti saati gelince yapılır” diye konuştu.




il y a 16 ans