|

'Fransa'nın çirkinliğini milletimiz affetmeyecek'

Cihan
00:00 - 24/01/2012 Salı
Güncelleme: 13:01 - 24/01/2012 Salı
Yeni Şafak
'Fransa'nın çirkinliğini milletimiz affetmeyecek'
'Fransa'nın çirkinliğini milletimiz affetmeyecek'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa Senatosu'nda sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkâr edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki yasayı kabul etmesini lanetledi. Bahçeli, “Fransa'nın düşünce özgürlüğüne kelepçe vuran, ifadeyi zapturapt altına alan bu çirkinliği aziz milletimiz affetmeyecek ve bu sefilliği asla unutmayacaktır.” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Fransa Senatosu'nda inkar yasasının kabul edilmesine tepki gösterdi. “Fransa'da sözde Ermeni soykırım iddialarını reddetmek, cezai yaptırıma bağlanmış ve diaspora yeni bir zaferini bu sayede elde etmiştir.” diyen Bahçeli şöyle devam etti:

“Tarihimizi yargılama cüretini kendinde gören sömürgenin kanlı dişlisi bu ülke, Türk milletinin geçmişinde mezalim değil, bulsa bulsa adalet, insaniyet ve merhamet bulabilecektir. Sarkozy yönetimi katliamla ilgili iz sürmekte kararlısı ise tavsiyemiz önce kendi kokuşmuş tarihlerinden işe başlamaları ve başlarını Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar çevirmeleridir. Pişkin ve pervasız Fransa yönetimi, seri cinayetlere dönük merakı ve ilgisi varsa önce aynaya bakmalı ve zalimlikle iç içe geçen karanlık suratı orada görmelidir.Türk milletinin geçmişinde soykırım yoktur. Utanacağı, sıkılacağı ve anlatamayacağı vahşet manzaraları da Allah'a şükürler olsun ki bulunmamaktadır.Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy siyasi kaygıları ve geleneksel çizgisi nedeniyle; Ermeni avukatlığına, diaspora sözcülüğüne ve soykırım yalanı üretimine soyunacağına kendi bozuk siyasi siciline ve ileri derecede kuşku uyandıran mizacına odaklanmalıdır. Partimiz, Fransa Senatosu'nun bu kararını, uydurma soykırım iddialarını inkâr edenlere ceza verilmesini karara bağlayan bu soysuzluğu lanetlemekte ve tüm varlığıyla kınamaktadır.”


HÜKÜMET ATALET VE ZAFİYET GÖSTERMEMELİ

Fransa'nın küstahlığının cevapsız bırakılmaması konusunda hükümetin atalet ve zafiyet göstermemesini isteyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: Ancak Dersim isyanını önleme ve engelleme çabalarına bile katliam diyen Başbakan ve hükümetinin, sözde soykırım iddialarını boşa çıkarması ve samimiyetle mücadele etmesi bir hayli zor görülmektedir. Parti olarak, 22 Aralık 2011 tarihinde yaptığımız yazılı basın açıklamasında gündeme getirdiğimiz yedi maddelik teklif setinin caydırıcılık adına bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Akıllarınca Türk milletinin sineceğini ve zorla sanık sandalyesine çıkarılacağını düşünen çılgınlar, kutlu tarihimizin muhteşem sayfalarından haddini bilmeyenlere nasıl ders verildiğini mutlaka öğrenmelidir. Sözde Ermeni soykırım korosu boşuna ve nafile yere ümitlenmesin.Meydanlarda ölüm üzerinden Ermenistan uyduluğu ve propagandası yapanlar hemen sevinmesin. Zira aradıkları ve bekledikleri katliamcı suçlamasını Türk milletine kabul ettirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.”

12 yıl önce