|

Gaziantep'te 125 STK'dan Erdoğan'a destek

Gaziantep'te, 125 dernek ve vakfın bir araya gelerek kurduğu 'Milli İrade Platformu' Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Dha
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 17:09 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gaziantep'te 125 STK'dan Erdoğan'a destek
Gaziantep'te 125 STK'dan Erdoğan'a destek

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen destek bildirisine ilişkin toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, ilçe belediye başkanları ile platformda yer alan dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

Platformun kurulmasına öncülük eden Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Hayri Ünal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu seçimlerde ilk defa halk kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Bu açıdan önemli olan seçimler öncesi biz de 125 dernek ve vakıf olarak bir araya gelerek, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" dedi.

Ünal'ın ardından Milli İrade Platformu adına hazırlanan bildiriyi Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Mithat Sevin okudu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekilen bildiriyi okuyan Sevin 10 Ağustos'un ülke açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Son 12 yıldır yapılan reformlar ve gelişmelerle millet daha özgü, daha müreffeh ve daha huzurlu. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona eriyor. Kesintisiz eğitim diretmesi sona erdirildi. İmam-Hatip ortaokulları açıldı. Kız öğrencilerimiz ve kadın kamu görevlisi kardeşlerimiz başörtüsüyle eğitim görebiliyor ve kamu hizmeti sunabiliyor. Ülkeyi boydan boya kat eden duble yol ve otoyollar var. Dünyanın en büyük havalimanı inşası, Milli Savunma için uçak, tank, helikopter, İnsansız Hava Aracı ve Milli Uydu gibi projelerin birbiri ardına uygulamaya konması birilerini rahatsız etse de bizleri onurlandıran ve gururlandıran tablolardır. Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine öncülük eden, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi olan bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkaran, Çözüm Sürecini sahiplenen milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğimizi Gaziantep Milli İrade Platformu olarak beyan ediyoruz."

10 yıl önce