|

"Gazze'de Mehmetçiğin de kanı var"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Gazze'nin üzerinde hava bombardımanıyla Gazze halkını sindirmeye çalışanlar, onlarda bilmeliler ki, o Gazze topraklarında Mehmetçiğin de kanı vardır ve Mehmetçiğin kanı olan her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sesi vardır, desteği vardır, azmi ve kararlılığı vardır" dedi.

Aa
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 19:39 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
"Gazze'de Mehmetçiğin de kanı var"
"Gazze'de Mehmetçiğin de kanı var"

Davutoğlu, bayramlaşma programları kapsamında Konya'nın Seydişehir ilçesinde, vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye düğün salonunda gerçekleşen programda konuşan Davutoğlu, Gazze'yle ilgili çok yoğun bir diplomasi trafiği içinde olduklarını ve salona girişte Katar ve ABD dışişleri bakanlarından gelen acil bir telefon görüşmesi talebi doğrultusunda, üçlü bir görüşme yaptıklarını belirtti.

"Gazze topraklarında Mehmetçiğin de kanı vardır"

Hamas Lideri Halit Meşal ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ile de görüştüğünü vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Filistinlileri biz çok iyi anlıyoruz çünkü bu toprakları İstiklal Mücadelesi vermiş bir milletin topraklarıdır. Filistinlilerin de diğer bütün milletler gibi başı dik bir şekilde, kendi bayrakları altında, kendi yurtlarında, kendi vatanlarında asırlarca, binlerce yıl ecdatlarına vatan olmuş topraklarda istiklal ile yaşamak haklarıdır. Artık iki yılda bir, dört yılda bir, birkaç ayda bir bazen süregiden baskılar, süregiden zulümlerle Filistin halkı baskı altında tutulamaz. Herkes bilmelidir ki, Filistin toprakları, Filistinlilerin ve sadece Filistinlilere aittir. Gazze toprakları Gazzelilere aittir. Gazze'nin üzerinde hava bombardımanıyla Gazze halkını sindirmeye çalışanlar, onlarda bilmeliler ki, o Gazze topraklarında Mehmetçiğin de kanı vardır ve Mehmetçiğin kanı olan her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sesi vardır, desteği vardır, azmi ve kararlılığı vardır. Onun için sürekli bir çaba içindeyiz. Ümit ederiz ki kalıcı bir barış tesis edilir, ümit ederiz ki bu çabalarımızla Filistin halkı nefes alacağı bir şekilde ambargolardan, baskılardan kurtulur."

"Muhtemel Cumhurbaşkanı ki muhtemel değil artık kesin Cumhurbaşkanımız ve daha sonra muhtemel Başbakan arasında 'Şu olur bu olur' diyenler kendilerinin geçmişine bakarak söylüyorlar" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Çünkü o dönemde Cumhurbaşkanı, Başbakanın yüzüne bir Anayasa kitapçığı fırlatarak bu ülkeyi krize sürüklemişti. AK Parti kadrolarında böyle olmaz. AK Parti kadrolarında kim hangi makam ve mevkide olursa olsun ahlakını Seyyid Harun Veli'den aldığı için hiçbir zaman birbirine kitap fırlatmazlar, birbirine saygısızlık yapmazlar ve bir davayı makamın ötesinde ve öncesinde düşünürler. Bizim için bütün bunlar geçici makamlardır" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, bu sırada salonda bulunan bir vatandaşın "Başbakanlık yoluna çıkacağız" demesi üzerine, "Biraz önce makamlarla ilgili kanaatimi zikrettim. Allah akıbetimizi hayreylesin ve Seyyid Harun Veli gibi makam sahibi olanlardan eylesin. Önemli olan unvanlar değil" dedi.

Muhalefet partilerinin kendilerine güvenemedikleri için sorumluluğu birine devrettiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Buradan diğer partili kardeşlerime sesleniyorum. Türk Solu dergisini aldığımda, vaktinde MHP'lilere faşist diyen ve hala diyen o derginin sözcülüğünü yapan bir çatı adayı. Doğuya gittiğinde başka konuşan, Konya'ya geldiğinde başka konuşan, sahillerde başka konuşan bir çatı adayı. Kendisiyle barışık olmayan birisi makamında, hele cumhurbaşkanlığı makamında olamaz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu da programa iştirak etti

Programın sonuna doğru, toplantıya katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise burada yaptığı konuşmada, vatandaşların bayramını tebrik ederek, "10 Ağustos'la ilgili verilecek mesajlar verilmiştir, aslında Seydişehir ve Konya'ya mesaj vermeye gerek yok. Aslında Seydişehir ve Konya'dan mesaj alınır, mesaj. Bu mesaj Ankara'ya da gider, tüm dünyaya gider Allah'ın izniyle ve en güçlü mesajı nasıl 30 Mart'ta verdiyseniz, 10 Ağustos'ta da en güçlü mesaj Seydişehir'den ve Konya'dan gelecek, bundan şüphemiz yok" diye konuştu.

10 yıl önce