|

Gensoruyu verenler arkasında duramıyor

Cihan
00:00 - 17/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:24 - 17/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Gensoruyu verenler arkasında duramıyor
Gensoruyu verenler arkasında duramıyor

Partisinin kadın kolları kongresine ve bir dizi açılışlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yine muhalefeti sert dille eleştirirken 'Huzur bozmayın' diye yüklendi ve kadınları daha çok aktif siyaset yapmaya çağırdı.




Kendisi aleyhine gensoru önergesi veren CHP'nin bunun arkasında bile durmadığını belirten Erdoğan, Çankaya'da Cumhurbaşkanı'nın İngiltere Kraliçesi onuruna verdiği yemeğe katılmayanlara da, "Bu nasıl oluyor da uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar. Bu ne kindir ve ne nefrettir" diyerek eleştirdi.



Erdoğan, sigarayı bırakanların son paketlerini imzalayıp, üzerine tarih atarak müzeye konmak üzere kendisine gönderilmesini istedi. Ata uçağı ile eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la birlikte bir saat gecikmeli olarak Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan için sıkı güvenlik önlemi uygulandı.




Kongrenin ve açılışı yapılacak olan Kadir Has Spor ve Kongre Merkezine giderken çocuklara oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğan, kadın kolları kongrelerini hiçbir partinin başaramadığını iddia etti.



Konuşması zaman zaman 'Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları ile kesilen Erdoğan, kadınların siyasete sevgi ve seviye getirdiğini tekrarlayarak şunları söyledi:




"Bizim kongrelerimizde kalpler kaynaşıyor vicdanlar buluşuyor. Başkalarının kongrelerinde yumruklar konuşuyor sandalyeler uıuşuyor, kin ve öfke konuşurken bizim kongrelerimizde yürekler konuşuyor. AK Parti değişimin adıdır, dönüşümün adıdır. AK Parti millet iradesine odaklanmanın adı millete hizmetin adresidir. Milletle köprü kuramayan konuşamayanlar milletin gönlünde yer edinemeyenler siyaseti mahkum ediyorlar. Gerilim ve kriz üretmeyi siyaset zannedenler insana odaklanan siyasetimizi anlamakta güçlük çekiyorlar. Ama sular yokuşa akmaz. AK Parti siyasetin eksenini değiştirmiştir. Siyaset millet iradesidir. Başkalarına gÜre siyaset farklıdır. Onlara gÜre siyaset bir grubu bir zümreyi iktidara taşımayı siyaset kabul edebilirler. Bizim siyasetimizin özü birlik siyasetidir. Türkiye'yi bütün olarak sahiplenmek insanlar arasında ayrım yapmamak kimseyi dışlamadan herkese hizmet etmek tüm vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaktır."






KRALİÇE'NİN YEMEĞİNE BİLE GELMEDİLER

Ekonomi, sosyal politikalar, eğitim, hukuk, şehircilikte Türkiye'yi daha ileri taşıyacaklarını belirten Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 5 yılda Türkiye'yi ayağa kaldırdıklarını söyledi. Erdoğan, çatışma değil uzlaşma, gerilim değil müşterek bir akıl ve vicdan etrafında buluşmak istediklerini kaydederek, muhalefeti şu sözlerle eleştirdi:


"İngiltere Kraliçesi Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle geliyor. Cumhurbaşkanlığının yemeğine gelmekte tavır sergileyenler nasıl oluyor da uzlaşı kültürünün mensubu oluyor, bu ne kindir bu ne nefrettir. Bu anlayışı nasıl oluyor da bu ülkede hala savunanlar çıkıyor. Ülkemizin o birlik beraberlik fotoğrafını gölgeleyenler sandıklar önümüze geldiğinde bunun hesabını verecekler. Bunun için tahammülsüzlüğü dayatmacılığı dışlayıcılığı tek tipliliği siyaset lügatımız da barındırmıyoruz ama onlarda var.








"SON SİGARA PAKETLERİNİ BANA GÖNDERİN"

Aile odaklı bir muhafazakârlık anlayışının devamı halinde önce ailelerin, sonra Türk milleti ve devletinin güçlü olacağını belirten Başbakan Erdoğan, sigara yasağı üzerine şu çağrıyı yaptı. "Artık her birimiz bu işle mücadele edeceğiz. Anneler burada öncelikli iş size düşüyor. Siz evlerin bir numaralı öğretmenlerisiniz. Benim böyle alışkanlığım var. Birinin elinden sigarasını alırsam paketin üzerine ismini ve tarihi attırarak elinden alıyorum. Sizlerde sigarayı bırakan kocalarınızın son paketlerini alın, üzerine imza ve tarih attırın bana gönderin. Ben bunları müzeme koyacağım, sergileyeceğim. İçeceksen git dışarı da iç. Kimsenin aktif pasif içiciliği konusuna müsaade etmeyeceğiz. Sigara iımeyenler daha fazla zarar görüyor buna fırsat vermeyeceğiz. Hayatımda böyle bir sıkıntım olmadı. İstiyoruz ki halkımızda bu sıkıntıdan kurtulsun.








16 yıl önce