|

Göz bebeğimiz TSK fedakarca hizmet veriyor

İha
00:00 - 1/08/2010 Pazar
Güncelleme: 13:07 - 1/08/2010 Pazar
Yeni Şafak
Göz bebeğimiz TSK fedakarca hizmet veriyor
Göz bebeğimiz TSK fedakarca hizmet veriyor

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.


Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları ve diğer YAŞ üyelerinden oluşan kortej, Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. YAŞ üyeleri daha sonra mozolede saygı duruşunda bulundu.


Başbakan Erdoğan ve YAŞ üyeleri, mozoledeki törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Deftere yazdığı satırları okuyan Başbakan Erdoğan şöyle söyledi:

"Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıldönümünü idrak ettiğimiz bu dönemde ülkemizi daha demokratik, daha istikrarlı, daha güvenli, daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara hazırlamanın milletçe özverili mücadelesi içindeyiz. Milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin güvenliği için fedakarca hizmet veriyor. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın ortak bir dayanışma duygusu içinde hareket ediyor olması Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşma yönündeki azmimizi ve ümidimizi arttırıyor. Değişen, dönüşen yenilenen şartlar karşısında daima hazırlıklı ve donanımlı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz açısından Yüksek Askeri Şura çalışmaları büyük önem taşımaktadır. Bu inançla Ağustos 2010 Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."


Başbakan Erdoğan ve beraberindeki YAŞ üyeleri daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

14 yıl önce